Китай изглежда, че печели войната срещу замърсяването на въздуха. Азиатският

...
Китай изглежда, че печели войната срещу замърсяването на въздуха. Азиатският
Коментари Харесай

Китай печели войната срещу мръсния въздух

Китай наподобява, че " печели " войната против замърсяването на въздуха. Азиатският колос е постигнал толкоз огромен триумф, че продължителността на живота може да се усили с повече от 2 г, осведоми Агенция Франс Прес.

Чикагският университет излезе със свое изследване, в което отбелязва, че най-големият замърсител в света към момента има да извърви дълъг път преди да извърши националните и интернационалните стандарти за качеството на въздуха, само че резултатите " демонстрират, че страната печели войната със замърсяването ".

Основавайки се на всекидневна информация от повече от 200 места за мониторинг в Китай от 2013 до 2017 година, анализът открива, че градовете са понижили равнищата на фини прахови частици (PM2.5) приблизително с 32% за четири години.

Ако тази наклонност се резервира, планува се продължителността на живот на китайците да се усили с 2,4 години. Фините прахови частици могат да играят роля за сърдечни болести, удар, белодробни болести като емфизем и рак.

Друго изследване от предходната година на университета разкрива, че замърсяването на въздуха в Северен Китай е съкратило живота на хората с три години спрямо южната част на страната.

През 2014 година китайският министър председател Ли Къцян разгласи " война " на замърсяването на въздуха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР