Китай и Русия правят многополюсен свят. За това се разбраха

...
Китай и Русия правят многополюсен свят. За това се разбраха
Коментари Харесай

Китай и Русия правят многополюсен свят

Китай и Русия вършат многополюсен свят. За това се схванаха двете страни, стана ясно от думите на китайския министър на външните работи Ван И, който е на посещаване в Москва, съобщи ТАСС.

В първия ден от визитата си той беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров. По време на срещата Ван съобщи, че двете страни носят особена отговорност за поддържането на международната непоклатимост. СПоред него страните водят самостоятелна външна политика и не сътрудничат против никого.

Лавров на собствен ред уточни, че Русия и Китай сполучливо координират дейностите си със страните от групата на по този начин наречения Глобален юг.

Двамата министри разискаха обстановката в Украйна, като означиха безперспективността на опитите за урегулиране на рецесията. Бе очебийно, че това е без отчитане на ползите на Русия и още повече без нейно присъединяване.

Лавров и Ван означиха близостта в позициите им по отношение на дейностите на Съединени американски щати на интернационалната сцена

Освен това китайският външен министър осведоми съветския си сътрудник за диалога си със съветника по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан. С него той се срещна в неделя в Малта.

“Страните обмениха задълбочени отзиви за съдействието в Организация на обединените нации, в това число по въпроса за промяната на Съвета за сигурност. Те означиха смисъла на по-нататъшното задълбочаване на ефикасната съгласуваност в границите на ШОС и БРИКС ”, написа още съветското външно министерство

Сергей Лавров показа пред Ван и главните резултати от формалното посещаване на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия.

Ким Чен-ун бе в Русия

Преговорите сред Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен Ун започнаха в космодрума “Восточний ” тъкмо преди седмица.

Разговорът се организира в заседателната зала на първия етаж на инженерния корпус на техническия комплекс на галактическия ракетен комплекс “Союз-2 ”.

Кремъл разгласява 20-секунден клип на двамата водачи, седнали за договаряния.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР