Китай бавно започва да се възстановява от пандемията от COVID-19.

...
Китай бавно започва да се възстановява от пандемията от COVID-19.
Коментари Харесай

Българин от Китай: Всички, които пристигат, директно се откарват в хотел и остават под карантина

 Китай постепенно стартира да се възвръща от пандемията от COVID-19. Броят на жертвите и заболелите става все по-малък, а блокадата в град Ухан е вдигната.

През аерогарите и сухопътните граници се завръщат доста китайци. Българинът Иван Цветанов живее в Пекин от близо 30 години. Той, че управляващите към момента ползват драконовски ограничения. 

" Всички, които идват, непосредствено се откарват в хотел. Там ги тестват за ковид. Здравите остават под насилствена карантина там ", описа сънародникът ни.

Хотелите са строги охранявани, а изолацията продължава 14 дни. Цветанов добави, че управляващите са извънредно внимателни, тъй като има и безсимптомни случаи.

" Има 2 нови талази - вътрешна и външна. Забранено е да влизат чужденци ", акцентира Иван Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

Икономическият темп стартира да се възвръща, само че не изцяло. Според сънародника ни по-големите предприятия се възвръщат по-лесно. А за дребните и междинните е мъчно, тъй като липсва работна ръка.

" Мои другари предприемачи, ми описват, че могат да стартират работа, само че служащите им не са се върнали от провинцията ", изясни той.

Според Цветанов равнището на културата и хигиената в страната ще се промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР