Китара, използвана от Джон Ленън, беше продадена за 2,9 млн.

...
Китара, използвана от Джон Ленън, беше продадена за 2,9 млн.
Коментари Харесай

Китара на Джон Ленън беше продадена за 2,9 млн. долара

Китара, употребена от Джон Ленън, беше продадена за 2,9 млн. щатски $ на аукцион, заяви ДПА. Това е нов " международен " връх за висока цена, достигната от китара в историята на " Бийтълс ".

Дванайсетструнната акустична китара Hootenanny е служила на Ленън при записването на албума Help! и при снимането на едноименния филм през 1965 година Инструментът е открит на таван след повече от 50 години забвение, предава Нова тв. 

Аукционът в " Хард рок кафе " в Ню Йорк е проведен от " Джулиън окшънс ", а покупката на китарата е направена по телефона. " За нас е чест да сложим нов международен връх с цената на тази изгубена китара ", сподели Дейвид Гудман, основен изпълнителен шеф на аукционната къща. 

След като е била употребена от " Бийтълс ", китарата е станала благосъстоятелност на шотландския китарист Гордън Уолър от дуета " Питър и Гордън ". Уолър е дал инструмента на своите мениджъри по турнетата. Десетилетия по-късно новите притежатели, живеещи в провинцията във Англия, са преоткрили китарата по време на промяна на жилище и са я предложили на търг.

Китарата се вижда в сцена от кино лентата Help!, когато групата извършва песента You`ve Got To Hide Your Love Away. Използвана е и при записите на Help!, It`s Only Love, I`ve Just Seen A Face, Girl, Norwegian Wood. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР