Кишинев. Избирателната активност на парламентарните избори в Молдова до 15:00

...
Кишинев. Избирателната активност на парламентарните избори в Молдова до 15:00
Коментари Харесай

РИА Новости: Избирателната активност в Молдова надхвърли 35 процента към 15:00 часа

Кишинев. Избирателната интензивност на парламентарните избори в Молдова до 15:00 часа локално време(съвпада с българското) е 35.96%, съгласно уеб страницата на Централната изборна комисия на републиката, представен от РИА Новости .
„ Към 15.00 часа повече от един милион души съумяха да вземат участие в гласуването в Молдова - това е 35.96% от гласоподавателите. Най-активни са хората на възраст от 56 до 70 години. По това време над 42 хиляди души са взели участие в изборите в изборни секции в чужбина- това е 1,46% от общия брой на гласоподавателите, “ оповестяват от ЦИК.
В неделя в Молдова се организират парламентарни избори. Депутатите се избират за период от четири години. Изборите се организират за първи път в смесена изборна система - 50 депутати се избират по партийни листи, а 51 - в едномандатни изборни региони. Няма предел на изборната интензивност.
Четиринадесет партии и един блок се състезават за места в Народното събрание. Основната конкуренция се развива сред Социалистическата партия, която се застъпва за по-тясно взаимоотношение с Русия и Евроазиатския стопански съюз и ръководещата Демократическа партия и десния опозиционен блок АКУМ, които се застъпват за европейска интеграция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР