Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи -

...
Киселите краставички са любим деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи -
Коментари Харесай

Невероятни приложения на сока от киселите краставички

Киселите краставички са обичан деликатес. Хрупкави корнишонки, пикантни, свежи - зимнина за всяко време на годината, тъй като вземат участие в толкоз доста предписания. Ако бъдат приготвени вярно,, те могат да бъдат даже потребни, с изключение на вкусни. Сокът на марината им може да бъде употребен, и то по доста истински и вкусни способи.

За дресинги на салати. Ако желаете да овкусите и подкиселите салатата си, сложете 2-3 с. л. сок от краставички към нормалния дресинг - лой, киселина, сол, подправки. Гаранция, че никой няма да познае тайната съставна част (ако не прекалите с нея, схваща се) и тя може да стане ваша непокътната рецепта за дресинг.

За мариноване на месо. Сокът на киселите краставички е задоволително лют и кисел, с цел да послужи за марина на месото, изключително пилешкото. То омеква и става още по-крехко. Смесете с нормалните подправки, с малко лой, скилидки чесън, клончета розмарин, които да отстраните след това и оставете месото да покисне добре.

За овкусяване на риба. Вместо лимонен сок - сок от кисели краставички. Отива чудесно на по-мазни риби. Изненадайте гостите си и единствено установете по какъв начин добре пасва този по-различен и въпреки всичко възкисел усет на по-тежките риби. За бяла рижа е добре да разредите сока или да го смесите с лимонен, тъй като има възможност да оцвети и да затъмни белия цвят на рибата.

За коктейли. Експериментирайте към Блъди мери - сок от кисели краставички и дребни късчета на стреличка към коктейла. сокът отива и на коктейли с текила. А ето и рецепта за коктейл Pickletini (от англ. ез.: pickle - кисела краставичка), подобен на положителното остаряло мартини.

Коктейл Пикълтини

5 елементи водка
1 част вермут
1 част сок от кисели краставички
парченца кисели краставички в ролята на маслинката

Разбиваме в шейкър съставките с лед и сервираме в чаша за мартини. Краставичката може да е на търкалца, нанизани на стреличка, може и да е ефектно нарязана в единия си завършек на лентички и да се остави цяла в чашата.

“А в този момент напълно съществено - сокът от краставички е потребен, в случай че е подготвен по правилото на естествената ферментация. От тук следват също няколко приложения: ”

" Рециклирана " туршия. След като изядете краставичките, нарежете зелени доматчета, по-едри части зеле, морков, карфиол и ги накиснете добре в буркана. Затворете и оставете в хладилника. Постепенно те ще стартират също да ферментират. Няма да е тъкмо усет на туршия, само че ще е забавен и една концепция - потребен.

Напитка за спортуващи. В сока от кисели краставички има минерали и електролити, няма захари и калории, леко солен е, което разрешава задържането на солите в тялото. Ето за какво този сок, разводнен с вода, е съвършен за спортуващи в зала или навън. Натурален усет, никакви химии и добавки.

За подкиселяване на чорба. Моята прабаба затваряше в буркан зелени джанки и правеше успа от тях. Сокът слагаше на мазни супи като овнешка. Ако си падате по този вид вкусово комбиниране, не изхвърляйте сока и самоуверено слагайте 2-3 с. л. към гъсти и мазни супи.

И по този начин, не бързайте да изхвърляте сока от празния буркан, а го използвайте. Нищо не губите, само че може да усвоите нова кулинарна загадка.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР