Кирил Петков защити идеята за създаване на европейска армия. За да

...
Кирил Петков защити идеята за създаване на европейска армия.
За да
Коментари Харесай

Кирил Петков защити идеята за създанаве на европейка армия |

Кирил Петков отбрани концепцията за основаване на европейска войска.

" За да може човек да прави самостоятелни решения, той би трябвало да има самостоятелен потенциал и самостоятелен запас. От тази позиция аз мисля, че президентът Макрон (президентът на Франция  Еманюел Макрон - бел. ред.) има много мощна позиция в тази тенденция, с цел да има личен избор Европа, с цел да не бъде потребител на сигурност, а да бъде основател на сигурност ",  съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването " Седмицата " на Дарик радио.

С тези думи Петков защити тезата на френския президент, който твърди, че би трябвало да има европейска войска. Все отново обаче министър председателят регистрира, че не би трябвало да има доста паралелни съюзи, тъй като хората и техниката са едни. Той бе безапелационен, че в случай че се основава такава войска, тя би трябвало да надгради връзките сред Европейски Съюз и НАТО, а не да се конкурира с Алианса.

Северна Македония

Кирил Петков разяснява и връзките сред София и Скопие. По думите му страните на Балканите би трябвало да спрат да мислят единствено национално, а да гледат районно. Той добави, че балканските страни имат огромен пазар- като този на Франция. 

" Ние вършим смяна на цялата рамка на разговора. Когато се концентрираш единствено върху проблемите, първо изпускаш всички благоприятни условия и второ - проблемите стават нерешими. "

Той отхвърли тезата, че при диалозите му с македонския му сътрудник Димитър Ковачевски историята е останала на назад във времето и изясни, че подписаните меморандуми и постигнатото единодушие за транспортна съгласуваност и икономическо съдействие ще дадат подтик на разговора.

Петков заяви, че е настоял историческата комисия да договори включването в учебниците на историческите персони, за които Скопие и София към този момент са постигнали единодушие. Той изясни, че методът за цялостна смяна на македонските учебници едновременно няма да проработи и добави, че от постигането на единодушие със Северна Македония по всички тематики и респективно - последващото решение на България да пусне Скопие да стартира договарянията за участие в Европейски Съюз, то ще трябват още най-малко 15 години до фактическото присъединение на страната към съюза. По думите му през тези години двата народа ще имат време дефинитивно да се схванат.

" Всички групи, които не загатват думата " добросъседство ", са врагове на този развой. " - по този начин той отговори на въпроса кой пречи на договарянията със Скопие.

НАТО, Русия и Украйна

Премиерът съобщи, че е видял настояването на Русия за евакуиране на натовските сили от България и Румъния като " много необичайно ".

Петков бе безапелационен, че стараната е пълноправен съдружник на Алианса и още веднъж повтори, че България ще стартира поетапно модернизирането на армията.

Противоепидемичните ограничения

Премиерът съобщи, че противоепидемичните ограничения подсигуряват работещата стопанска система. По думите му, в случай че през днешния ден в България имаше по-висок брой имунизирани, то част от ограниченията биха отпаднали.

" Ако се ваксинирате през днешния ден, Вие гласувате да не се затварят учебните заведения и детските градини на следващия ден. "

Петков добави, че обществото би трябвало да разбере, че имунизацията не пази от заразяване, само че дава гаранция, че имунизираният няма да попадне в интензивно легло.

Съдебната промяна

Кирил Петков разяснява, че с цел да има правосъдна промяна, то би трябвало да има същинска антикорупционна комисия.

По думите му точно КПКОНПИ би трябвало да прегледа глобените по " Магнитски " лица. Той съобщи още, че Съединени американски щати са видели проблемите от 8000 км. и е извънредно време и България да ги види.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР