Кирил Петков задълбочи още повече скандала с незаконните арести на

...
Кирил Петков задълбочи още повече скандала с незаконните арести на
Коментари Харесай

ПИК: Кирил Петков посегнал на евродепутат, дошъл в България да разследва ареста на Борисов

Кирил Петков задълбочи още повече абсурда с противозаконните арести на някогашния министър председател Бойко Борисов, представителя му Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов по време на срещата си с задачата на ЕНП, изпратена от ръководителя на най-голямата група в Европейския парламент – Манфред Вебер, оповестява ПИК.

Все по-неуравновесеният роден министър председател блъснал с ръка в рамото единият от двамата евродепутати, пристигнали да проверяват случая у нас – Йерун Ленарс, който е представител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, по-известна и като комисията ЛИБЕ.

За това се оплакал самият Ленарс след завръщането си в Брюксел пред сътрудниците си от Европарламента.

Той споделил и цялостното си отвращение от грубиянското държание на Петков, който нападнал евродепутатите и словесно. Той им се развикал, че те не са никакви да му идват тук от някаква си европейска партия да му държат сметка, тъй като той бил министър председател и това било българско държавно управление.

Очевидно Петков е тежко уплашен от цялостното безвластие на арестите, станали по негово разпореждане, както и от грандиозния скандал, в който вкара България в Евросъюза. Включително и забърквайки името на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, създавайки илюзията, че тя е благословила погазването на законността и правото в страната ни с метода, по който бяха осъществени тези арести.

Все отново е утешително, че Петков не е протегнал ръка на Дамата дружно с Ленарс-Моника Холмайер, която е ръководител на комисията на Екологичен потенциал по бюджетен надзор. На диалога е участвала и надзирателя на Кирил Петков от адвокатската адвокатска фирма на Иван Тодоров, която той назначи за собствен представител в държавното управление – Лена Бориславова.

Именно просташкото държание на Просто Киро е и повода двамата евродепутатите да откажат да дадат взаимни изказвания дружно с Кирил Петков след диалога им в Министерския съвет, както бе оповестено авансово.

Заради този безапелационен отвод в последна сметка по късна доба на 21 март при събраните надалеч по-рано публицисти за взаимното изказване слезе единствено въпросната Лена Бориславова и стартира да ръси клишета, без да спомене нито дума за мотива на визитата на двамата евродепутати от ЕНП. Уточняващият въпрос на ПИК също не оказа помощ за осветляването на тематиката.

По данни на жители на Министерския съвет и гости в кабинета на Кирил Петков, в който непроменяемо се подвизава и надзирателката му Лена Бориславова, в последно време Просто Киро е станал доста нападателен, крещял и налитал на пердах на хора, които влизат при него, както ПИК заяви. По неофициална информация в кабинета си, пред очите на Лена Бориславова, той налетял на пердах на депутат.

Може би тези прояви са просто предпочитание да мъжкарее пред Лена. Но в обществените мрежи пък все по-упорито се приказва, в това число и от досегашни последователи на П-тата на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев, че министър председателят издава тип на невменяем човек.

Това обаче надали ще оправдае държанието му пред посетилите го евродепутати и най-вероятно единствено ще дозадълбочи отрицателното им усещане от него.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР