Кирил Петков отива на официално посещение /8 февруари/ в Сърбия

...
Кирил Петков отива на официално посещение /8 февруари/ в Сърбия
Коментари Харесай

Боян Чуков: Визитата на Кирил Петков в Белград е поредната негова груба грешка

Кирил Петков отива на публично посещаване /8 февруари/ в Сърбия по покана на Ана Бърнабич. В рамките на визитата българският министър председател ще организира среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се планува пленарно съвещание на двете публични делегации.

Днешната публична аудиенция на Кирил Петков в Белград е следващата негова груба неточност във външната политика. Незабавното отиване в Сърбия след очевидното крушение в РСМ демонстрира изключителна неначетеност.

И това, че не си е взел никаква поука. Поне да бе поанализирал малко!

Очевидно Кирил Петков не си дава сметка, че визитата му в Скопие бе единствено среща с интерфейс на Белград.

Българският министър председател още веднъж отива НЕПОДГОТВЕН на посещаване в чужбина, което ще ни донесе единствено негативи.

Сърбите ще го " отсапунисат " съвършено в професионален проект и ще го пратят назад в София да се хвали какъв е огромен " балкански геополитик " и по какъв начин е " приключил една огромна работа " в сръбската столица.

Кирил Петков става все по-токсичен за българската външна политика. Срещите на четири очи на Кирил Петков /поради неналичието на компетентност/ са съдбовни за националните ползи на България.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР