Кирил Петков, както споделила пред близки. Подобна била ситуацията и

...
Кирил Петков, както споделила пред близки. Подобна била ситуацията и
Коментари Харесай

Българската европрокурорка Теодора Георгиева вече е с нов „чадър“

Кирил Петков, както споделила пред близки. Подобна била обстановката и с другият й трамплин в кариерата на европрокурор – Пламен Бобоков. Очевидно около Пламен Узунов, Бобоков се е почувствал доста непосредствен с президента, както показва при откриването на експозицията на Владимир Димитров-Майстора в „ Квадрат 500 “ преди по към този момент от година. Но преди месеци пък разгласи, че връзките му с Радев, са охладнели. А в това време бе засечен да влиза в икономическото министерство по времето, когато то бе ръководено от Кирил Петков в едно от служебните държавни управления на Радев.

 

С днешна дата разривът сред президента и протежетата му Кирил Петков и Асен Василев обаче е категоричен още от момента, в който президентът намерено назова ръководството им „ шмекерия “, а след това посъветва претендентът им за преми ер Николай Денков да не осъществя мандата им за държавно управление. В тази сериозна обстановка точно правосъдния министър от служебното държавно управление на Радев – Крум Зарков, който към този момент е и секретар по правните въпроси на президента, даде бленуваната постройка на българския клон на европрокуратурата. За шок на всички това беше емблематичната за демокрацията и Съюз на демократичните сили постройка на столичната ул. „ Раковски “ 134. По последна информация обаче Теодора Георгиева е отказала да стопанисва постройката, още повече, че съгласно регламентът на европрокуратурата тя няма право на това. Както няма право и да назначава служители в българския й клон, макар че освен го прави, само че и ги уволнява. Нито пък е въвела правилото на инцидентно систематизиране на каузи, взривил куп кавги у нас, а ги раздава по лично убеждение. С НКЖИ да вземем за пример се разпорежда не по-малко скандалният заместител на Георгиева – Димитър Беличев.

 

По незнайни аргументи Георгиева отхвърля да даде и отчета от одита на активността й на българска територия, провокиран след поредност от тъжби против нейните способи от София в Люксембург. Документът би трябвало да е обществен и да се намира на уеб страницата на европрокуратурата, където се афишират всичките й акции, в това число и в България, само че подобен липсва.

 

Информирани оповестяват, че отчетът се укрива точно по гледище на Георгиева, която се канела, в случай че въпреки всичко види бял свят, да стартира да се оправдава, че е строга, само че обективна и кардинална, както сочат последните дейности на европрокуратурата у нас, и по тази причина е обект на нападки от страна на локалните чиновници на институцията.  

 

Според осведомени сегашната интензивност на европрокуратурата у нас е провокирана освен от идните локални избори, само че и поради желанието да бъде заметено под килима и осъществяването на една социална поръчка за 1000 коли, която е оповестена по времето на Кирил Петков, само че е приключена при последния длъжностен министър Гълъб Донев. Теодора Георгиева била подготвена с наслада да постави главата на Кирил Петков на дръвника, само че не желала да влиза в спор с президента, на който оттук насетне разчитала, в това число и за упоритостите си при избор на нов постоянен основен прокурор да се бори за поста.  Нещо, за което към този момент оттук насетне не могат да й оказват помощ нито Кирил Петков, нито Пламен Бобоков, под чието крило нейният мъж Васил Георгиев става и до ден сегашен е зам.-външен министър, а тя беше пласирана като български европрокурор, без да има право на това и в изострен спор на ползи поради позицията на брачна половинка си, някогашен чиновник на Бобокови.

Източник: Уикенд    

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР