Кирил Петков демонстрира перфектните си познания за бизнеса и икономиката.Няма

...
Кирил Петков демонстрира перфектните си познания за бизнеса и икономиката.Няма
Коментари Харесай

Премиерът: Нивото на иновациите зависи от това колко развит е самият бизнес

Кирил Петков показва съвършените си знания за бизнеса и стопанската система.

Няма стопанска система, в която се ражда напредък, в случай че няма връзка сред университетите и бизнеса. Това съобщи премиерът Кирил Петков по време на откриването на семинар за съдействието сред университетите и частния бранш. 

Премиерът означи, че има няколко фактора, които оказват помощ да се построи добра стопанска система. 

Започва се от място, където няма нововъведения. Академичната общественост би трябвало да направи нововъведения. Иновациите, това са изобретения, които могат да се приложат посредством бизнеса. Следващата стъпка е тези нововъведения да се репликира. Когато няма изобретения и положително обучение, няма нововъведения, уточни още Петков. 

Единия метод е бизнесът да следи какви за изобретения има в университета. Има разнообразни изобретения и бизнесът трябва да каже, че желае да ги развива. Друг метод е бизнесът да отива с съответни проблеми в университета. Тази връзка е доста по-силна. Трябва през цялото време бизнеса да бъде част от академичната общост. Както и академичната общественост да е обвързвана с бизнеса и да се стреми да взема решение проблеми. Нивото на нововъведенията зависи от това какъв брой е развъртян самия бизнес. Стимулът на бизнеса е явен. Ако има положителни нововъведения има, и облага. Тук би трябвало да имаме добра връзка със тласъка на учените. Те би трябвало да знаят, че в случай че имат добра концепция, могат да я осъществят в България, споделя още в изказването си министър председателят, написа Novini.bg. 

По думите му България е способна да бъде лидеер в тази посока. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР