Кирил Ананиев Лечителката Карем Лазарова, посредничила за посещението на онкоболната

...
Кирил Ананиев Лечителката Карем Лазарова, посредничила за посещението на онкоболната
Коментари Харесай

Лечителката Кармен ще бъде глобена, а Законът за здравето променен


Кирил Ананиев

Лечителката Карем Лазарова, посредничила за визитата на онкоболната Теодора Маджарова при бразилския врач Жоао де Деус, ще бъде санкционирана с до 10 000 лв., а Законът за здравето ще бъде изменен, с цел да се разпишат доста по-детайлно приетите и законни неконвенционални лечебни способи. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в четвъртък след завършилата инспекция на Столичната районна здравна ревизия по случая.

Проверката е открила, че Кармен Лазарова не е вписана в регистъра на Столичната районна здравна ревизия на имащите право да упражняват неконвенционални способи за влияние върху самостоятелното здраве, според Закона за здравето.

Констатираното нарушаване е, че тя дава здравни препоръки на уеб страницата си без да има нужната подготовка (няма здравно образование). Вече има публикуван акт за нарушаване. Глобата е до 10 хиляди лева, само че точният ѝ размер ще стане явен след издаване на наказателното разпореждане, стана ясно от думите на здравния министър.

“Проблемът е по-сериозен от този индивидуален случай на нерегламентирани медицински съвещания, което ни дава съображение да работим по промени в Закона за здравето. Необходимо е доста по-ясно да се регламентира активността, която е приета и законна и изрично да бъде избрана тази активност, която е непозволена “, съобщи Ананиев.

Министерство на здравеопазването приканва всички жители да бъдат изключително деликатни и да търсят институционално удостоверена информация в случаите, когато вземат решение да се извърнат към лица, практикуващи неконвенционални способи за лекуване.

Министерство на здравеопазването припомня, че всяка районна здравна ревизия на уеб страницата си води обществено наличен указател на обектите, в които законно се практикуват неконвенционални способи за влияние върху самостоятелното здраве.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР