Кирил Ананиев е 23-ият здравен министър от демократичните промени, 7-мият

...
Кирил Ананиев е 23-ият здравен министър от демократичните промени, 7-мият
Коментари Харесай

Какви са приоритетите в работата на новия здравен министър?

Кирил Ананиев е 23-ият здравен министър от демократичните промени, 7-мият на ГЕРБ и вторият икономист на поста след Славчо Богоев. Като дълготраен надзирател на Здравната каса, поръчката му през днешния ден за стягане на контрола в изразходването на парите не изненадва никого. Един от целите в този смисъл е и въвеждане на електронното опазване на здравето във всичките му форми - здравна карта, рецепта и електронна борса за медикаменти.

Какво си споделиха двамата министри проф. Петров и Кирил Ананиев при предаването на поста - материал на Мария Чернева.

Макар и финансист, Кирил Ананиев надалеч не е непознат на опазването на здравето.

Оглавява надзора на Здравната каса в качеството си на заместник- финансов министър, а той е подобен в държавните управления на Иван Костов, Симеон Сакскуборгтотски, Сергей Станишев и държавните управления на Бойко Борисов.

До този миг има единствено един регистриран спор с министъра на опазването на здравето. Преди година не се съгласи да усили бюджета в доболничната помощ, както беше заречен Петър Москов и за първи път беше освободен от надзора на касата. Днес бюджетът на доболничната помощ също провокира дискусия. Както и мораториума върху новите действия и медикаменти.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Ние имаме един пакет, който съсловието го приема. Но вътре има два огромни минуса единият е така наречен „ надлимитна активност “ и недооценени пътеки. След като имаме консенсус във връзка с пакета, аз и Надзорният съвет като цяло предложихме този растеж в разноските на НЗОК да постави край веднъж вечно на тематиката надлимитна активност, недофинансиране и качество на лекуване.  Парламентът избра новия министър на опазването на здравето Кирил Ананиев Парламентът избра новия министър на опазването на здравето Кирил Ананиев
Парламентът избра Кирил Ананиев за министър на опазването на здравето. За него гласоподаваха 121 депутати от болшинството, а 85 от опозицията бяха срещу. Досег...

На този стадий здравният министър не даде никакви поръчки за промени и промени в системата. Затова пък се разгласи за стягане на разходвам и непоколебим надзор с активизиране на целия вероятен инструментариум за задачата.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Внезапните инспекции, инспекции изключително на медикаментите и протоколите, които са за скъпоструващите медикаменти надзор върху предписването на медикаменти надзор върху аптеките и изобщо.
Част от желанията си, Кирил Ананиев препотвърди и пред предщественика си. Проф. Николай Петров го посрещна задушевно с доклад на свършеното от неговия екип и с икона на Св. Иван Рилски.

проф. Николай Петров: Едно от най-важните неща, които би трябвало да извършите е водосвет за вас и за екипа ви. Надеждите към вас са доста огромни, имате безрезервната ми поддръжка. Кураж, и с Бога напред!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР