Кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис, известен в бизнес средите на Пловдив

...
Кипърският бизнесмен Анастасиос Симилидис, известен в бизнес средите на Пловдив
Коментари Харесай

Арестуваха собственика на известен бар в Пловдив, грозят го 100 г. затвор

Кипърският предприемач Анастасиос Симилидис, прочут в бизнес средите на Пловдив с прякора Тасо, е задържан тази заран. Това заяви прокурор Галин Гавраилов от Окръжна прокуратура – Пловдив. 

След 24-часовата полицейска мярка прокуратурата ще наложи на кипъреца 72-часов арест, а по-късно евентуално ще желае непрекъснато оставане зад решетките.

Причината е, че в Окръжна прокуратура-Пловдив има пристигнала европейска заповед за арест. Тя касае над 15 обвинявания, главно за пране на пари, отбягване на заплащане на налози, опит за взривяване на непознато имущество, противозаконни оръжия и ред други закононарушения.

Прокурор Гавраилов заяви, че се чака превод на европейската заповед за арест на български език. След това ще се гледа мярката на кипъреца.

Тасо е правил закононарушения към 10 години – от 2011 го 2021 г. Те са били осъществявани на територията освен на Кипър, само че и на още няколко страни на Европейския съюз (ЕС). Ако бъде приет за отговорен, го заплашват над 100 години затвор.

От години Тасо живее в Пловдив, написа " Блиц ". Той държи паметният коктейл-бар " Бачи “. Има и редица други сполучливи бизнеси.

Кипърецът постоянно се движи с проведена защита от няколко рейнджровъра, които са бронирани.

Преди няколко години влезе в светската хроника с извънредно първокласната си женитба в Новотела, за която дойдоха едни от най- богатите мъже в Кипър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР