Кипърската църква ще инвестира 100 млн. евро в луксозен 5-звезден ...

Кипърската църква ще инвестира 100 млн. евро в луксозен 5-звезден

Църква ще инвестира 100 млн. евро в луксозен 5-звезден хотел на морето

Кипърската черква ще влага 100 млн. евро в първокласен 5-звезден хотел на плажната линия на западния бряг на острова. Строителните позволения бяха издадени след остри разногласия, свързани с археологически находки.

Инвеститорът на хотел " Diamond Essence " - Светата Архиепископия на Кипър, получи екоразрешение от Отдела по околна среда за построяването му. Одобрението от държавния орган бе обещано 5 години след първичното заявление и проправя пътя към издаването на окончателния строителен лиценз.

8-етажният хотел ще се намира в региона на Пафос, на западния бряг на острова, върху плажни имоти, благосъстоятелност на Архиепископията, предава БНР.

Луксозният комплекс ще разполага с близо 500 кревати, ресторант, магазини, уелнес център, винарска маза и други пространства. Изграждането на оборудването ще продължи две години и половина.

Заедно със старта на строителните работи за него ще стартира и издигането на две 12-етажни жилищни кули на прилежащия имот, също принадлежащ на Архиепископията.

Даването на " зелена светлина " за църковния капиталов план бе забавено поради откритите при разкопки на имота редица археологически находки - остатъци от антични уреди, здания от елинистическата ера, античен тръбопровод. След продължителни и остри разногласия сред Светата Архиепископия и Отдела по антиките проектите за хотела бяха модифицирани.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg