Кипър записва първите за тази година температури от 30 градуса.

...
Кипър записва първите за тази година температури от 30 градуса.
Коментари Харесай

Жеги в Кипър, температурите удариха 30 градуса

Кипър записва първите за тази година температури от 30 градуса. Необичайно горещата за сезона вълна ще покрие страната от през днешния ден доникъде на новата седмица. В същото време язовирите в страната са цялостни до под половината от размера си.

Температурите ще се повишат с близо 10 градуса над междинните стойности за сезона и се чака през идващите 5 дни те да са 30 - 31 градуса навътре в страната, е прогнозата на Метеорологичната работа.

От нея обаче не чакат върхове, защото през 2010 година и 2018 година са регистрирани 33 градуса, оповестява БНР.

Горещото време е съпроводено и от нараснали равнища на прахуляк в атмосферата, като преместването му от Северна Африка, по-специално от Сахара, ще продължи, споделиха специалистите.

Летните температури през март ускоряват терзанията за водните ресурси на страната. Към момента язовирите са запълнени до 47% от размера им при 70% предходната година.

Валежите през февруари, който дружно с януари са най-дъждовните месеци на острова, са единствено 48% от междинните за този интервал, а от октомври предходната година, когато стартира хидроложкият сезон, до момента общите превалявания са 75% от естественото количество, регистрираха от екоминистерството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР