Кипър вече записа първия си туристически рекорд за 2023 г.

...
Кипър вече записа първия си туристически рекорд за 2023 г.
Коментари Харесай

Кипър отчете първи туристически рекорд за 2023 г.

Кипър към този момент записа първия си туристически връх за 2023 година Броят пасажери, минали през двете кипърски летища през януари, надмина досегашното най-хубаво достижение за страната, сложено през 2019 година

Над 470 000 пасажери са летели до и от Кипър през първия месец на годината, оповестиха от компанията оператор на двете интернационалните летища в Ларнака и Пафос Hermes Airports. Броят им с 250 000 души повече в съпоставяне със същия месец предходната година и съставлява 112% от пътувалите през януари 2019 година, когато бе регистриран досегашният връх за трафик в Кипър. 

Най-натоварените дестинации са Гърция, Англия, Израел, Полша и Германия.

През настоящия зимен сезон - от ноември 2022 година до май тази година, в полетите до и от острова са включени към 400 000 спомагателни места спрямо 2019 година, повече са и полетите в зимното разписание. Това ускорява оптимизма на самолетните компании и туристическите управляващи в Кипър за положителни резултати през тази година.

Увеличаване на зимните пристигания е една от задачите в Националната тактика за туризъм за превръщането на Кипър в целогодишна дестинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР