Кипър въвежда отново изискване да се носят предпазни маски в

...
Кипър въвежда отново изискване да се носят предпазни маски в
Коментари Харесай

Кипър връща предпазните маски само месец след като ги премахна

Кипър вкарва още веднъж условие да се носят защитни маски в закрити пространства на фона на внезапно повишаване на случаите на COVID-19, оповестява Ройтерс, като отбелязва, че мярката идва малко повече от месец след отпадането на това условие.

Здравният министър Михалис Хаджипанделас посочи, че условието за носене на маски на закрито влиза в действие от петък.

Здравните специалисти предложиха мярката след скок на инфекциите измежду хора, които не вземат нужните защитни ограничения, уточни държавен представител след съвещание на кабинета.

В. " Сайпръс мейл " прецизира, че маските са наложителни за всички над 12 години , а санкцията за неспазването на условието е 300 евро.

Освободени от условието са хора, които сега се хранят или пият, тези, които са сами в автомобила си или с други членове от семейството , хората, които спортуват, както и лицата, чието здравословно положение не разрешава носене на маска.

Здравният министър уточни, че към този момент не се обмислят други противоепидемични ограничения.

" Имаше доста случаи да предаване на вируса в последните няколко дни и ние се опитваме да спрем това, само че в същото време без да лишаваме хората от свободата им ", съобщи Хаджипанделас.

Кипър анулира условието за носене на маска на множеството места от 1 юни.

Страната към този момент не оповестява всекидневно броя на новозаразените. В петък здравните управляващи оповестиха 10 879 нови случая на COVID-19 за седмицата до 1 юли по отношение на 7263 предходната седмица.

Данните сочат, че 75 пациенти са били в болница през миналата седмица, като четирима от тях са в съществено положение.

" Ситуацията е под надзор ", увери Хаджипанделас.

От установяването на първия случай на коронавирусна зараза през март 2020 година в страната са регистрирани над 516 хиляди инфекции и 1075 смъртни случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР