Кипър ще отмени схемата си за гражданство за чуждестранни инвеститори

...
Кипър ще отмени схемата си за гражданство за чуждестранни инвеститори
Коментари Харесай

Кипър спира програмата гражданство срещу инвестиции заради злоупотреби

Кипър ще анулира схемата си за поданство за задгранични вложители през идващия месец поради хипотетични злоупотреби, разкрити в телевизионна стратегия.
Говорителят на държавното управление Кириакос Кушос съобщи, че кабинетът се е съгласил на незабавно съвещание да анулира схемата, както било препоръчано от министрите на финансите и вътрешните работи. " ", сподели Кушос пред кореспонденти.
Кушос съобщи, че схемата - която е генерирала седем милиарда евро - ще бъде прекъсната на 1 ноември 2020 година
 Златните паспорти на руснаците " Златните " паспорти на руснаците
Състоятелните руснаци постоянно са се интересували от европейско поданство. Някои от тях дават големи суми, с цел да си обезпечат " златна година..
Правителството " ще изследва напълно политиката си за поощряване на вложенията ", добави представителят, след привършване на следствието на по този начин наречената скица за златни паспорти.

Exclusive: We go undercover to expose how a criminal can obtain a European passport. It involves an alternative, unofficial route through the Cyprus Investment Programme, and carries a higher price tag.
The Undercover
— Al Jazeera Investigations (@AJIunit)
" Представяйки се за представители на фиктивна престъпна персона, нашите кореспонденти под прикритие бяха въведени в процеса на кандидатстване за Кипърската капиталова стратегия от юристи, сътрудници за недвижими имущества, водещи в последна сметка до високопоставени политици ", заяви в понеделник Ал Джазира.
 Най-желаният паспорт в света е... Най-желаният паспорт в света е...
Японският паспорт е най-привлекателен за жителите по света. Защо? Защото той дава опция за безвизово пътешестване до 191 дестинации...
Замесените - кипърски народен представител и ръководител на Народното събрание - отхвърлиха всевъзможни нарушавания.
Кипър стартира да предлага поданство в подмяна на обилни вложения още през 2007 година, само че схемата беше засилена след икономическата рецесия на средиземноморския остров през 2013 година Но Кипър е изправен пред напън от Европейския съюз да реформира схемата заради опасения, че може да е оказал помощ на бандите от проведената престъпност да обхванат в блока.
Миналия месец Ал Джазира заяви, че десетки от претендентите за „ златни паспорти “ са били под наказателно следствие или интернационалните наказания или са излежавали присъди в пандиза. В момента държавното управление отпуска паспорт в подмяна на инвестиция от 2,5 милиона евро.
Страната преразглежда случаите на всички към 4000 души, които са кандидатствали сполучливо за паспорт по схемата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР