Кипър и Гърция разшириха споразуменията за тристранно сътрудничество отвъд региона

...
Кипър и Гърция разшириха споразуменията за тристранно сътрудничество отвъд региона
Коментари Харесай

Гърция и Кипър разшириха съюза си с включване на Армения

Кипър и Гърция разшириха споразуменията за тристранно съдействие оттатък района на Източното Средиземноморие с включването на Армения, разгласи кипърският външен министър Никос Христодулидес, представен от " Катимерини ".

Армения е новото попълнениe към серията от съглашения за тристранно съдействие на Кипър и Гърция с Израел, Египет, Йордания и Ливан.

На конференция с сътрудниците си от Гърция и Армения, Христодулидес означи, че трите страни поставиха основата за по-тясно съдействие и взеха решение скоро да проведат среща на върха.

" Целта на съглашението за тристранно съдействие е да се насърчи мирът, сигурността, стабилността и просперитетът посредством усилване на политическия диало г ", разясни министърът. Той добави, че Кипър и Гърция ще упорстват за усилване на връзките сред Армения и Европейски Съюз.

Арменският външен министър Зохраб Мнацаканян сподели от своя страна, че новата платформа е доста значимо. Според министъра трите страни са съгласували идващите взаимни дейности . Мнацаканян означи, че Армения ще е хазаин на среща на трите страни в близко бъдеще.

Министърът на външните работи на Гърция Йоргос Катругалос счита, че трите страни споделят исторически връзки и общи позиции.

" Съгласихме се да си сътрудничим в интернационалните организации по въпроси като признаването на арменския геноцид ", разясни Катругалос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР