Кипър е сред 21-те страни, чиито схеми на така наречените

...
Кипър е сред 21-те страни, чиито схеми на така наречените
Коментари Харесай

Златните паспорти на Кипър и прането на пари

Кипър е измежду 21-те страни, чиито схеми на по този начин наречените " златни паспорти " са избрани от Организацията за икономическо сътрудничество и раз като опасност за интернационалните старания за битка с укриването на налози, оповестява медиите от Острова на Афродита.

Списъкът, който включва Кипър и Малта - единствените държави-членки на Европейския съюз - проучва повече от 100 схеми за престояване и поданство посредством вложения.

Кипър предлага два вида схеми: поданство посредством вложения или престояване посредством вложения.

Миналата седмица Кипър още веднъж бе жигосан в интернационалния отчет.

Съвместният отчет на Global Witness и Transparency International съобщи, че стратегии на някои страни от Европейския съюз ​​да продават паспорти и позволения за престояване на богати непознати жители, съставляват риск за пране на пари .

Понастоящем такива схеми се ползват в 13 страни от Европейски Съюз: Австрия, Кипър, Люксембург, Малта, Гърция, Латвия, Португалия, Испания, Ирландия, Англия, България, Холандия и Франция. Унгария приключи програмата си.

От 2013 година 3300 задгранични жители са получили паспорт от Европейски Съюз. По този метод в Кипър са влезнали €4,8 млрд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР