“Кинтекс никога не е изнасяла оръжие за Украйна или Полша

...
“Кинтекс никога не е изнасяла оръжие за Украйна или Полша
Коментари Харесай

Оръжията, които се използват в Украйна са същите, които се изнасят от България

Кинтекс ” в никакъв случай не е изнасяла оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се допуска че са директни точки към Украйна. Това сподели пред Нова ТВ отстраненият шеф на " Кинтекс " Алескандър Михайлов.

" Но оръжия та, които виждаме да се употребяват в боевете в Украйна, са същите, които се изнасят от България ", заяви той.

Михайлов посочи, че размерите на експорт на оръжие от България са се нараснали 3-4 пъти от началото на война та в Украйна и заводите наемат повече служащи, които работят на три смени.

Според него от началото на война та са подписани нови контракти на стойност 2 милиарда лв..

" Това са стотици милиони изгубени за българската стопанска система ", каза оръжейният специалист, който счита, че посредством тези контракти България доставя оръжие на Украйна посредством медиатори. 

Александър Михайлов отхвърли да е развивал редом оръжейна активност с частни компании, до момента в който е бил шеф на “ Кинтекс ”. Според него освобождението му от служба е обвързвана с " скришен експорт на оръжия ".

" Хипотезата, която имам е, че  ако се цели скрито да се достави оръжие в Украйна, то едно ново управление на " Кинтекс " може да извърши тази задача ", каза Александър Михайлов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР