Киното винаги е имало своето голямо влияние върху обществото, а

...
Киното винаги е имало своето голямо влияние върху обществото, а
Коментари Харесай

Имало едно време: Златните момичета и момчета, които ще помним винаги

Киното постоянно е имало своето огромно въздействие върху обществото, а през предишния век облиците от огромния екран са били толкоз впечатляващи и недостижими. Затова ще се върнем в самата зора на кино продукцията и филмите, такива каквито ги познаваме през днешния ден. Или не? Черно-бели фрагменти, остаряла музика, публични тоалети и спретнати прически. Определено лентите от 40-те години на предишния век се отличават със своите облици. Кои обаче са най-харесваните и запаметяващи се и какво можем да научим от тях?

Нека разгледаме по-подробно, тъй като всяко от тези пет оферти е уникално и си заслужава.

" Най-добрите години от нашия живот ", (1946 г.)

Loved Dana Andrews in one of my favorite movies and a movie considered one of the best of all time: “The Best Years of Our Lives. ” The actress is Teresa Wright (another one of my favorite performers). Highly recommend!
— CRW (@ChrisWfromRI)
„ Най-добрите години от нашия живот “ е филм за живота на американските бойци след завръщането им от фронта. Какво те чака вкъщи, когато се прибереш? Обичната ти жена и децата ти или разочарованието от следвоенната конюнктура. Филмът наблюдава историите на трима бойци на друга възраст и това по какъв начин всеки от тях приема завръщането си. Определено тази лента може да ни помогне да забележим контраста сред военните заслуги и действителността в Америка през 1946 година. Любовта придобива разнообразни измерения, комфортът не е това, което е бил, а потребностите на обществото са радикално разнообразни. Определено става дума за филм, който предлагам на всеки с изявен интерес към Втората международна война.

„ Филаделфийска история “ (1940 г.)

“To behave herself naturally. ”

THE PHILADELPHIA STORY (1940)

— Michael Warburton (@MichaelWarbur17)
Катрин Хепбърн си остава същинска легенда в историята на киното от този интервал. Една от аргументите е, че е измежду първите дами, които прокарват използването на панталони от нежния пол. Заедно с Кари Грант – друга емблема от това време, сътворяват извънредно забавна и завладяваща история, открехваща вратата към живота на богатите. Филмът показва живота на хубавицата от хайлайфа Трейси Лорд (Хепбърн), чийто сватбени проекти се усложняват заради едновременната поява на някогашния ѝ брачен партньор Декстър Хевън (Грант) и таблоидния публицист Маколи Конър (Стюарт).

„ Казабланка “ (1942 г.)

Behind the scenes on one of the most famous scenes in Movie history.

CASABLANCA (1942)
— Michael Warburton (@MichaelWarbur17)
Всеки филм с присъединяване на Хъмфри Богарт се трансформира в сензация през 40-те години на предишния век. „ Казабланка “ е определян като един от най-хубавите филми на всички времена и повярвайте ми, има за какво. Отново се приказва за обич, само че по един доста тънък метод. Любовта сред един мъж и една жена е пожертвана поради по-висша цел – успеха над нацистите. Много популярни реплики са произлезли от тази продукция, като да вземем за пример: „ Мисля, че това е началото на едно положително другарство “ и „ От всички питейни заведения на света тя избра да влезе тъкмо в този “. Определено си заслужава да му отделите време.

„ Животът е прелестен “ (1946 г.)

Bank Runs explained...From " Its a Wonderful Life " Mr.Potter...was just looking out for everyone like the people in DC right now...happy to bail out...we all trust them and their good intentions, right?
— DavidCWillisUSA (@DavidCWillisUSA)
Всички критици дефинират „ Животът е прелестен “ като най-хубавия коледен филм, само че той е доста повече от това. Филм за положителното, за любовта, за поддръжката, за оценяването на най-важните неща. Трудно е да не се замислите откакто гледате тази лента. Да не се просълзите даже. Всички осъзнаваме какво имаме единствено в едни къси моменти и постоянно го вършим към Коледа. Защото има нещо над нас, което постоянно ни оказва помощ, изключително в моментите, когато се усещаме същински безпомощни. Ако имате потребност от увещание кое в действителност е най-важно за вас – гледайте „ Животът е прелестен “ и няма по какъв начин да не си дадете отговор мигновено. Гарантирам ви.

„ Закуска в Тифани “ (1961 г.)

breakfast at tiffany’s (1961), dir. blake edwards
— best of audrey hepburn (@hepburnfiles)
Одри Хепбърн е една от най-великите и запаметяващи се актриси на всички времена, а „ Закуска в Тифани “ е още по-забележителен филм. Това е историята на едно нормално момиче, което желае да живее в разкош, а потегля от нулата. Холи съумява да превзема със тайнственост, хубост, финес и даже безредица и това притегля. Привлича всички. Какво е обаче да се влюбиш в такава жена и до къде може да стигнат такива връзки. Едноименната книга на Труман Капоти също е бестселър – за почитателите на литературата. Страхотна история, която даже митологизира магазините „ Tiffany and Co. ”.

Всеки от тези филми може да ви помогне не просто да усетите предишното хилядолетие, а дори да се придвижите там и да се докоснете до ситуацията на едно друго време, с други нрави и правила. Класиката е класика с причина, по тази причина не пропускайте да гледате тези ленти. Има какво да се научи от тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР