kinopoisk.ru Към Част 1 – ТУК. Легенди за вещици, които нараняват

...
kinopoisk.ru
Към Част 1 – ТУК. Легенди за вещици, които нараняват
Коментари Харесай

Легенди за вещици, които нараняват и от гроба си




kinopoisk.ru Към Част 1 – ТУК. Легенди за вещици, които нараняват и от гроба си … Истинските вещици могат да бъдат доста рискови, изключително в случай че се ядосат. Както се споделя в националните митове, даже след гибелта си, те могат доста да навредят (Zona666.com). Друга забавна детайлност се отнася до веригите, които са обкръжили гроба. Тези вериги извънредно бързо ръждясват, доста по-бързо от предстоящото за локалния климат. През 2016 година, вандали ги открадват и гробът е ограден с нови вериги. Те ръждясват извънредно бързо.



Друг гроб на магьосница се намира в Честървил, Илинойс (Chesterville, Illinois). Местната магьосница е живяла в амишската общественост, при започване на 20 век и била привлекателна млада жена. Някой от амишите забелязвали по какъв начин тя извършва странни ритуали през нощта. Тогава, дамата била упрекната в магьосничество и изгонена от общността. Няколко дни по-късно, е намерено мъртвото тяло на дамата. Не станало ясно по какъв начин е умряла, дали се е самоубила или някой й е „ оказал помощ “. Четете още: Демони и вампири: злокобната митология на Индия Тялото на тази жена било заровено в локално гробище, надалеч от другите гробове, измежду гъсталаци, бурени, до огромен дъб. Оттогава, от време на време, до този дъб се появява полупрозрачен контур на жена.



Смята се, че това е призракът на младата магьосница. Ако някой от хората стои прекомерно дълго покрай дъба, в случай че го допре с ръце или по-лошо, счупи клоните му, тогава несгоди започнвали да сполитат този човек. Понякога, той умирал ненадейно по някаква причина. През последните години, това място се посещава интензивно от феновете на мистичност. От време на време, някой се осмелява да надраска дървото, даже самия надгробен камък или да напише нещо върху тях с маркер. Какво се е случило с тези “осмелили се ” хора и дали въобще се е случило нещо, не се знае. Друг незабравим гроб на магьосница се намира в Луизиана (Louisiana) и принадлежи на Мари Лаво (Marie Laveau), известната жрица на Вуду, от време на време наричана Великата кралица на Вуду.



Магическата мощ на Мари Лаво била такава, че от време на време даже успявала да избавя пандизчии, наказани на гибел. След гибелта на Лаво, през 1881 година, се счита, че в случай че нарисувате буквата X върху нейната крипта, завъртите се три пъти, плюете на гроба, кажете на глас желанието си и оставите някакъв подарък, тогава това предпочитание ще се сбъдне. В същото време, в случай че този ритуал не се извърши вярно, този човек ще претърпи огромни неуспехи.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР