КИНО ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ 19:30 >> В РАНГЕЛ ЗАВИНАГИ“ Рангел Вълчанов

...
КИНО ЛЮМИЕР ЛИДЛ“ 19:30 >> В РАНГЕЛ ЗАВИНАГИ“ Рангел Вълчанов
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на София филм фест

КИНО „ ЛЮМИЕР ЛИДЛ “
19:30 > > „ В „ РАНГЕЛ ЗАВИНАГИ “ Рангел Вълчанов споделя за киното, за Москва, за Карлови Вари, за Тайната вечеря, за шопите, за сърбите, за монголците, за глухите, за лудите, за книгите и за „ нещо като нищо на света ”... Един филм за Рангел Вълчанов, показан от самия Рангел Вълчанов.
 Чешкият режисьор Вацлав Мархоул е специфичен посетител на 24-тия София Филм Фест Чешкият режисьор Вацлав Мархоул е специфичен посетител на 24-тия София Филм Фест
Режисьорът персонално ще показа в София своя филм „ Боядисаната птица “, награден с десетминутни аплодисменти на премиерата си във Ве...
Филм, в който той - с „ обич и деликатност ”, ще ни накара: „ Да си умираме - от смях... и да възкръсваме дружно с него – 24 пъти в секунда! ”, споделя режисьорът на кино лентата Коста Биков.
Непосредствено преди премиерната прожекция на „ РАНГЕЛ ЗАВИНАГИ “, журито за българско писмено кино в състав Триша Зиф – режисьор, сценарист и продуцент и продуцент (Мексико-Великобритания), Стефан Ухрик – сценарист, продуцент, фестивален шеф и публицист (Чехия-Словакия) и Светослав Драганов – режисьор и продуцент (България) ще разгласи своето решение и Булсатком ще връчат премията за най-хубав български документален филм, която съдържа и парична награда от 3 000 евро за режисьора на кино лентата.
ДОМ НА КИНОТО
18:00 > > „ ПРОБЛЕМЪТ ДА БЪДЕШ РОДЕН “ на Сандра Волнер получи Специалната премия на журито в секцията „ Encounters “ на Берлинале 2020 и е част от „ Фокус Австрия “ на 24-тия София Филм Фест.
Главен воин в тази научнофантастична история е робот на име Ели, който наподобява на 10-годишно момиче и не знае повода за своето битие. Ели живее с мъж, който назовава собствен татко. Тя споделя неговите мемоари и всичко останало, което той я е програмирал да си спомня. БИЛЕТИ
 Време е за Босият император- на #ОТКРИТО Време е за " Босият император " - на #ОТКРИТО
На 30 септември пред ГОЛЕМИЯ екран на просторната поляна на SOFIA SUMMER FEST Ви каним на прожекцията на " БОСИЯТ ИМПЕРАТОР " - един забав...
20:00 > > Представянето на „ БОЯДИСАНАТА ПТИЦА ” е специфичната Чешка церемония на фестивала, показана персонално от сценариста и режисьор Вацлав МАРХОУЛ.
Филмът е акомодация на спорно одобрявания разказ на американския публицист от полски генезис Йежи Кошински. В него създателят разказва личната си орис, когато по време на Втората международна война е заставен да се крие из селата на Източна Европа, поради еврейския си генезис. „ Този филм ви води на доста тъмни места, само че имам вяра, че тъкмо по този начин може да влезе светлината. Каня всички да тръгнат на това пътешестване, да търсят светлината “, споделя при представянето на „ Боядисаната птица “ във Венеция режисьорът Вацлав Мархоул.
ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „ СЛАВЕЙКОВ “
19:30 > > „ АРАБСКИ БЛУС “ на Манеле Лабиди Лабе е история за имигранти, които след години прекарани във Франция, се забръщат в родината Тунис. Пътят назад е изключително забавен, а и конфликтът с държавните институции е показан със сериозна доза комизъм.
Главната роля извършва прелестната Голшифтех Фарахани - не пропускайте!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР