Ким призовава армията на Северна Корея да бъде в постоянна готовност да разбие водения от САЩ заговор за нахлуване

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун
Коментари Харесай

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова армията му да бъде в постоянна готовност за битка за осуетяване на заговори да нахлуе в страната му, тъй като той обвини САЩ, че провеждат „по-неистови“ военноморски учения със своите съюзници близо до Северна Корея, съобщиха държавните медии във вторник.

Военните на САЩ и Южна Корея провеждат съвместни летни учения, които Северна Корея Корея гледа като на репетиция за нахлуване. Съюзниците настояха, че ученията имат отбранителен характер.

Ким каза в реч по повод Деня на военноморските сили на страната, който се пада в понеделник, че водите край Корейския полуостров са станали нестабилни „с опасност от ядрена атака война” поради водените от САЩ враждебни действия, според официалната Корейска централна новинарска агенция.

Той цитира неотдавнашна среща на върха между САЩ, Южна Корея и Япония, разполагането на ядрени стратегически активи на САЩ и ученията на САЩ със своите съюзници.

„Преобладаващата ситуация изисква от нашия флот да положат всичките си усилия за завършване на готовността за война, за да поддържат постоянна бойна готовност и да бъдат подготвени да пречупят волята на врага за война при непредвидени обстоятелства“, каза Ким.

Военните на САЩ и Южна Корея започнаха 11-дневните съвместни учения на 21 август. Годишното обучение Ulchi Freedom Shield е компютърно симулирано учение на команден пункт. Но те включиха полеви учения и тази година.

Северна Корея обикновено отговаря на военните учения на САЩ и Южна Корея със собствени ракетни тестове. Последният известен тест на оръжие беше неуспешното второ изстрелване на шпионски сателит миналия четвъртък. В деня, в който ученията започнаха, KCNA каза, че Ким е наблюдавал тестови изстрели на стратегически крилати ракети.

От началото на 2022 г. Северна Корея е извършила повече от 100 теста на оръжия, много от които са включвали ядрени мощни ракети, предназначени да ударят САЩ и техните съюзници Южна Корея и Япония. Много експерти казват, че Северна Корея в крайна сметка иска да използва увеличения си военен капацитет, за да изтръгне по-големи отстъпки от САЩ. „редовна видимост“ на стратегически активи на САЩ на Корейския полуостров. През юли Съединените щати разположиха подводница с ядрено въоръжаване в Южна Корея за първи път от четири десетилетия.

По-рано този месец лидерите на САЩ, Южна Корея и Япония проведоха първата си по рода си позиция -само тристранна среща на върха в Кемп Дейвид. По време на срещата те обявиха, че възнамеряват да пуснат в експлоатация до края на годината споделянето на данни за предупреждение за ракети в реално време за Северна Корея и да провеждат годишни тристранни учения.

Ким настоява усилено да разшири ядрения си арсенал и да въведе множество сложни оръжейни системи.

По време на речта си за Деня на ВМС, Ким каза, че военните единици на всяка служба ще получат ново оръжие в съответствие с решението на правителството да разшири действието на тактически ядрени оръжия. Той каза, че флотът ще се превърне в „компонент на държавното ядрено възпиране, изпълнявайки стратегическото задължение“.

Това предполага, че Северна Корея ще разположи нови ракети, способни да носят ядрено оръжие, във флота си и други военни служби.

> Преглед на коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР