Ким призовава армията на Северна Корея да бъде постоянно готова да разбие водения от САЩ заговор за нахлуване

...
Северна Корея казва, че лидерът Ким Чен Ун е призовал
Коментари Харесай

Северна Корея казва, че лидерът Ким Чен Ун е призовал армията му да бъде постоянно готова за борба за осуетяване на заговори за нахлуване в страната му, тъй като той обвини САЩ в провеждането на „по-неистови“ военноморски учения край Корейския полуостров

От HYUNG-JIN KIM Associated Press 28 август 2023 г., 21:23 ч. Япония. Много експерти казват, че Северна Корея в крайна сметка иска да използва увеличения си военен капацитет, за да изтръгне по-големи отстъпки от САЩ. тренировки, възобновяване на тристранно обучение с участието на Япония и подобряване на „редовната видимост“ на стратегическите активи на САЩ на Корейския полуостров. През юли Съединените щати разположиха подводница с ядрено оръжие в Южна Корея за първи път от четири десетилетия.

По-рано този месец лидерите на САЩ, Южна Корея и Япония проведоха първата си самостоятелна тристранна среща на върха в Кемп Дейвид. По време на срещата те обявиха, че възнамеряват да пуснат в експлоатация до края на годината споделянето на данни за предупреждение за ракети в реално време за Северна Корея и да провеждат годишни тристранни учения.

Ким настоява упорито да разшири ядрения си арсенал и да въведе множество сложни оръжейни системи.

По време на речта си за Деня на ВМС Ким каза, че военните части от всяка служба ще бъдат получи нови оръжия в съответствие с решението на правителството да разшири експлоатацията на тактически ядрени оръжия. Той каза, че военноморските сили ще се превърнат в „компонент на държавното ядрено възпиране, изпълняващо стратегическото задължение“. флот и други военни служби.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР