Ким Чен-ян от Южна Корея бе избран днес от Общото

...
Ким Чен-ян от Южна Корея бе избран днес от Общото
Коментари Харесай

Южнокореецът Ким Чен-ян оглави Интерпол

Ким Чен-ян от Южна Корея бе определен през днешния ден от Общото заседание на Интерпол за президент на интернационалната полицейска организация в конкуренция с деец от съветските служби за сигурност, съобщи АП.

 © Българска телеграфна агенция
Срещу кандидатурата на руснака Александър Прокопчук се оповестиха Съединени американски щати, Англия и други страни от Европейски Съюз с претекста, че с избирането му на управителния пост Русия ще зачести злоупотребата със системата за издаване на " червени бюлетини " за да преследва свои политически съперници. Досега генералът от съветското Министерство на вътрешните работи беше вицепрезидент на Интерпол.

Ким Чен-ян, който до момента бе изпълняващ длъжността президент на Интерпол, си обезпечи повече от две трети от гласовете на съвещанието на Общото заседание на организацията в Дубай. Мандатът му е до 2020 година, до края на четиригодишния мандат на предшественика си, китаеца Мън Хунвей, който бе задържан в Китай.

Франс прес цитира държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, който съобщи през вчерашния ден: " Насърчаваме всички страни и организации, членуващи в Интерпол и зачитащи правовата страна, да изберат честен президент. Според нас това е господин Ким ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР