Kилометрични задръствания и огромни колони от чакащи автмобили, автобуси и

...
Kилометрични задръствания и огромни колони от чакащи автмобили, автобуси и
Коментари Харесай

Kилометрични задръствания на пътя Асеновград - Смолян заради обрушване на скални маси

Kилометрични тапи и големи колони от чакащи автмобили, рейсове и камиони се образуваха на основния път Aсеновград -  Смолян. Причината е обрушване на рискови скални маси от специалисти на организация пътна инфраструктура.

Дейностите са превантивни поради опасения от нови огромни сривания, които да затворят пътя напълно. Шестима алпинисти от София обхождат рисковия сектор по билото край Бачковския манастир и събарят рисково надвисналите каменни блокове. Разчистването ще продължи две седмици. Спирането на придвижването ще е от 9 до 17 часа на всеки два часа.  

„ Днес целия този регион ще го прегледаме, което е рисково. Бутаме го да падне и  по този начин продължаваме напред. ”, сподели Огнян Тодоров, механически началник на обекта.

„ Два часа близо чакаме да минем от тук. Понеже папата е споделил, че би трябвало да вършим пътища и автомагистрали и за това ги вършим сега. С дете сме и за това се връщахме, тъй като на път с малко дете е мъчно и се върнахме назад в Асеновград. Правим втори опит да минем. След като би трябвало да се направи безвреден пътя, би трябвало да се чака и да се даде преимущество на работещите, с цел да може умерено да се пътува. ”, показа един от чакащите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР