Километрични опашки от чакащи пред пунктовете за продажба на въглища

...
Километрични опашки от чакащи пред пунктовете за продажба на въглища
Коментари Харесай

Километрични опашки за въглища се извиха в Полша

Километрични опашки от чакащи пред пунктовете за продажба на въглища в Полша. Според прогнозите над 3 милиона и 800 хиляди семейства в страната ще разчитат тази зима на отопление с твърдо гориво.

Независимо от жегата денем и неуместното спане в колите през нощта, опашките пред пунктовете за продажба на въглища в Полша не понижават.

Полша е от най-големите производители на въглища в Европа. В страната се добиват над 50 милиона тона годишно. Но те са предопределени съвсем напълно за електрическите централи.

Едва към 1 % от производството на всяка мина се продава на семейства. Досега на частни клиенти се предлагаха и импортирани от Русия въглища. Полша към този момент се пробва да компенсира с доставки от Индонезия, Колумбия и Африка.

“Бързо си спомнихме за опашките от комунистическите времена. Спим в колите, храним се в колите. Не можем да мръднем на никое място. Не ми е хрумвало, че ще преживеем нещо даже по-лошо оттогава ”, споделят поляците.

През последните години Полша беше от най-големите критици на европейската политика за климата и насилствено се съгласи да извърши задачите на Европейския съюз за климатичните промени. Миналата година държавното управление подписа съглашение с минната промишленост всички мини в Полша да бъдат затворени до 2049 година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР