Километрична опашка от тирове се образува на граничния пункт „Кулата

...
Километрична опашка от тирове се образува на граничния пункт „Кулата
Коментари Харесай

Километрична опашка от TИР-ове на ГКПП „Кулата“

Километрична опашка от тирове се образува на граничния пункт „ Кулата – Промахон “, откакто тази заран гръцките управляващи възобновиха всеобщото тестване на водачи на тежкотоварни коли за COVID-19.
Мярката беше въведена през вчерашния ден следобяд, само че през нощта проби не са правени. Малко след 7 часа тази заран беше обновено взимането на бързи проби и на превозвачите. Само за два часа пред граничния пункт са блокирани над 200 камиона.
Заместник- ръководителят на Съюза на българските транспортни служащи Веселин Дангов предвижда цялостно блокиране на комерсиалния продан.
„ В момента пътувам към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Нещата нощес, докъм 22:30 ч., бяха трагични, тъй като се тестваха всички водачи, а време от 30 до 50 минути за автомобил е несъответстващо. Това ще докара до проблеми, тъй като превозът няма по какъв начин да доближи по този метод в точния момент. За момента се получава закъснение с 24 часа, само че в случай че продължи по този метод, ще бъде със седмици обратно “, сподели той.
Протестиращи превозвачи блокираха за малко пътя към Гърция на „ Кулата “
Превозвачите упорстват за съблюдаване на европейското решение за обезпечаване на зелени коридори и молят за съответна реакция от българските институции. „ Нямаме съответен отговор сега от страна на българската страна. Ще настояваме тя да даде съответен отговор посредством способените органи на Европейски Съюз “, сподели Дангов.
За в този момент няма смяна на другия граничен пункт „ Илинден – Ексохи “, през който минава тежкотоварният превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР