Килиан Мбапе е категоричен, че мнението на френския президент Еманюел

...
Килиан Мбапе е категоричен, че мнението на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Мбапе: Макрон не може да влияе на кариерата ми!

Килиан Мбапе е безапелационен, че мнението на френския президент Еманюел Макрон не може да има въздействие върху развиването на кариерата му, макар че двамата мислят по подобен метод за краткосрочното бъдеще на нападателя.

Мбапе изпрати писмо до управлението на Пари Сен Жермен с обръщение, че няма желание да продължава контракта си, който изтича през 2024. Той обаче акцентира, че не е упорствал за трансфер. Когато Мбапе бе обвързван с прекосяване в Реал Мадрид през 2021, Макрон прикани обществено нападателя да остане във френското състезание.

По-рано през седмицата френският президент още веднъж съобщи, че се надява Мбапе да продължи да играе за Пари Сен Жермен.

" С какво може да ми въздейства президентът? Към този миг от кариерата ми, през 2023, с нищо ", съобщи Мбапе, явно нервиран от непрестанните въпроси за бъдещето му.

" Той желае да остана в Париж, а и моята цел е да го остана, тъй че най-малко по тази тематика сме на едно мнение. Дали ще напусна Пари Сен Жермен? Преди малко отговорих на този въпрос. Моята цел е да остана и за момента това е единствената алтернатива пред мен. Ще се завърна за подготовката. Не мисля, че съм умъртвил или обидил някого с писмото, което написах ".

Мбапе е в последна година по контракта си с Пари Сен Жермен. Според информации във френските медии, клубното управление е в алтернатива дали може да си върне част от вложените пари в последните шест години с трансфер на нападателя.

Мбапе приключи сезона като водещ голмайстор на френското състезание. Това се случва непроменяемо през последните пет години.

" Това ми е табиет от доста млад. Сега мисля за мача на Франция против Гибралтар и това е единственото нещо в главата ми. Всичко останало е второстепенно. Искам да потвърдя, че съм огромен футболист ", добави той, представен от Ройтерс.

Френският народен селекционер Дидие Дешан поддържа Мбапе, който направи капитан през март.

" С Килиан приказваме за доста неща, въпреки всичко е капитан на този тим. Той е изцяло предан на националния отбор и не виждам да мисли за друго. Килиан постоянно е под прожекторите, само че това не му въздейства ", съобщи Дешан.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР