Килиън Мърфи и Робърт Дауни-Джуниър бяха отличени за актьорските си

...
Килиън Мърфи и Робърт Дауни-Джуниър бяха отличени за актьорските си
Коментари Харесай

Опенхаймер е големият победител на наградите Златен глобус

Килиън Мърфи и Робърт Дауни-Джуниър бяха отличени за актьорските си осъществявания, а Кристофър Нолан завоюва премията за най-хубав режисьор на кино лентата.


Мърфи се превъплъти в облика на Робърт Опенхаймер, именуван бащата на атомната бомба, във кино лентата, който завоюва близо 1 милиарда $ в боксофиса.

Актьорът отдаде дължимото на " строгостта, целенасочеността и отдадеността " на Нолан.

" Още когато за първи път влязох на снимачната площадка на Кристофър Нолан, разбрах, че това е нещо друго ", сподели той в благодарствената си тирада.

" По строгостта, съсредоточеността, отдадеността и цялостната липса тук-там за актьорите разбрах, че съм в ръцете на режисьор визионер “, добави той.

Мърфи се пошегува и с броя на ирландските номинирани в сезона на премиите тази година - измежду тях са Андрю Скот и Бари Кийгън.

" На всички мои сътрудници номинирани, без значение дали сте ирландци или не, всички вие сте митове, приветствам ви ", сподели той.

Биографичният филм завоюва и награди за най-хубава музика и най-хубав поддържащ артист за Дауни Джуниър, който се превъплъти в облика на американския държавен чиновник Люис Щраус.

Дауни Джуниър призна малко евентуалния касов триумф на кино лентата в благодарствената си тирада, като се пошегува: " Една огромна история за етичната алтернатива, обвързвана с нуклеарните оръжия, печели 1 милиарда $? "

Актьорът продължи: " От лятото насам десетки хора се обръщат към мен с думите, че съм бил неузнаваемо тънък в ролята на Люис Щраус. На моите сътрудници номинирани, дано не се преструваме, че това е комплимент ".

Той загатна и за измененията, направени в състава на " Златен глобус " след скандал за корупция и липса на многообразие. " Благодаря ви, че променихте играта си ", сподели той.

Ема Стоун беше оповестена за най-хубава актриса в мюзикъл или комедия за осъществяването си в " Poor Things ", в който тя играе младата Бела Бакстър, която пътува по света, с цел да открие себе си и да се разсъни полово.

" Бела се влюбва по-скоро в самия живот, в сравнение с в човек, тя приема положителното и неприятното в идентична степен ", сподели Стоун в речта си при приемането на премията.

" И това в действителност ме накара да погледна по друг метод на живота и на това, че всичко в него има значение. Тя остана надълбоко в мен, тъй че това значи доста за мен ".

Стоун благодари на режисьора Йоргос Лантимос, като сподели, че ще бъде " вечно признателна, че се срещнахме ", и на сценариста Тони Макнамара. " Обичам да изговарям този разговор и обичам да ви потресвам с австралийския си акцент ", пошегува се тя.

" Барби " към момента не е спечелила толкоз доста награди, колкото се очакваше, само че Били Айлиш завоюва премията за най-хубава истинска ария за What Was I Made For? - една от трите песни, които бяха номинирани от саундтрака на кино лентата.

" Беше тъкмо преди година, когато ми демонстрираха кино лентата, и по това време бях доста нещастна и депресирана, а написването на тази ария ненапълно ме избави ", сподели Айлиш.

Да " Вайн Джой Рандолф получи премията за най-хубава поддържаща женска роля за ролята си в " The Holdovers " на жена, която изпитва голяма тъга след гибелта на сина си.

" Мери, ти промени живота ми, накара ме да се усещам забелязана по толкоз разнообразни способи ", сподели тя, визирайки героинята, която играе. " И се надявам, че съм помогнала на всички вас да откриете своята вътрешна Мери, тъй като във всеки от нас има парченце от нея ".

Съдебната драма " Anatomy of a Fall " беше отличен за най-хубав сюжет. Нейният режисьор Жюстин Трие си спомни за процеса на написване на кино лентата дружно с колегата си Артър Харари.

" Бяхме в пандемия - спомня си тя, - и с моя сътрудник в живота прекарвахме дните си в взаимно писане на сюжета за кино лентата, заклещени в жилището си - и необичайно, никой не умря ".

Сред първите спечелили в телевизионните категории са Стивън Йон и Али Уонг - които бяха отличени за осъществяванията си в " Beef "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР