Киевският режим изцяло инсценира провокацията около болница №3 в Мариупол,

...
Киевският режим изцяло инсценира провокацията около болница №3 в Мариупол,
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия нарече въздушния удар по Мариупол инсценирана провокация

Киевският режим напълно инсценира провокацията към болница №3 в Мариупол, с цел да упрекна Русия за въздушен удар, сподели пред кореспонденти представителят на Министерството на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

„ Вчера съветското министерство на защитата разгласи „ режим на тишина “ за безвредна евакуация на цивилните от града. Руската авиация в региона на Мариупол не е изпълнявала безусловно никакви задания за поразяване на цели на земята “, акцентира той.

И по този начин, анализът сподели, че наоколо до постройката са осъществени поетапни детонации.

„ Снимките от територията на болничното заведение съдържат доказателства за две обособени поетапни детонации наоколо до болничното заведение. Една заровена подземен и втора с ниска мощ, ориентирана към постройката на болничното заведение. Естеството на външните и вътрешните повреди на постройката може да подведе всеобщата, непрофесионалната аудитория в Европа и Съединени американски щати да повярва в тази режисура. Но не и специалистите. Един фугасен авиационен арсенал, даже и с по-малка мощ, просто не би оставил нищо от външните стени на постройката ", изясни Конашенков.

Той напомни, че лечебните заведения на Мариупол стопираха да работят още в края на февруари. По-специално, националистите разгониха пациентите и личния състав на болница № 3, която е тактически преференциално ситуирана наоколо до центъра на града, и сътвориха опорен пункт на националния батальон " Азов " (срещу който е формирано наказателно дело в Русия ). Това се оповестява всеобщо от жителите на града, които съумяха да се изтеглят в Киев и ДНР.

Генералът акцентира, че тази „ изцяло инсценирана провокация “ цели да поддържа „ антируския ажиотаж измежду западната аудитория “.

Днес съветският външен министър Сергей Лавров също приказва за операциите към обстановката с родилния дом в Мариупол. По думите му постройката на лечебното заведение от дълго време е била база на ултрарадикалния батальон, в нея няма пациенти и личен състав.

На 24 февруари Русия стартира военна интервенция за демилитаризиране на Украйна. Въоръжените сили декларират, че нанасят удари единствено по военната инфраструктура и подразделенията на въоръжените сили на Украйна както и по въоръжените националисти.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР