Киевският апелативен съд нареди незабавното освобождаване на Владимир Цемач -

...
Киевският апелативен съд нареди незабавното освобождаване на Владимир Цемач -
Коментари Харесай

Украйна освобождава под гаранция свидетел по делото за полет MH17

Киевският апелативен съд подреди незабавното освобождение на Владимир Цемач - очевидец по делото за свалянето на полет MH17, довело до гибелта на 298 души през юли 2014 година, оповестява " Спутник ".

Магистратите постановиха, че мъжът ще бъде освободен под гаранция - т.е. е длъжен да се явява в съда, незабавно щом бъде свикан.

С тази присъда се анулира решението на по-долна инстанция, с което карцерът на хипотетичния очевидец се удължаваше до 20 октомври. Той е арестуван от края на юни.

58-годишният Цемач - някогашен боен от армията на самопровъзгласилата се Донецка национална република, беше отвлечен на 27 юни от украинските спецслужби и заведен в Киев.

Припомняме, на 17 юли 2014 година аероплан MH17 на малайзийската самолетна компания беше изумен от ракета, прелетявайки над Донецк - зона на безредици и конфликти сред украинската войска и донбаската милиция. Всички пасажери на борда починаха, а украинската войска и донбаските полицаи си насочиха взаимно обвинявания за нещастието.

Разследване, извършено от Русия, откри, че ракетата, свалила самолета, е била на украинската войска.

От своя страна обаче Малайзия, Австралия, Белгия, Холандия и Украйна настояват, че снарядът е бил на Русия и авансово е бил пренесен на територията на Украйна, в зона, следена от донбаската милиция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР