Киев. В резултат от сблъсъците между полицейски служители и протестиращи

...
Киев. В резултат от сблъсъците между полицейски служители и протестиращи
Коментари Харесай

„День“ : Задържаните във връзка със сблъсъците в Киев вече са 100

Киев. В резултат от конфликтите сред полицейски чиновници и протестиращи пред постройката на украинския парламент, органите на реда са задържали повече от 100 души. Това заяви съветникът на министъра на вътрешните работи Зорян Шкиряк на своя Facebook, предава киевското издание „ День “ .
„ Току що бе арестуван, с цел да даде пояснения 101-ият човек. Сред потърпевшите са четирима служители на реда и няколко „ мирни протестиращи “. Оказана им е нужната помощ “, означи Шкиряк.
Той добави, че в следствие от извършеният обиск в палатковия лагер пред постройката на Върховната Рада, полицията е намерила подготвени за потребление бойни гранати.
„ При обискът са открити повече от 10 предмета, наподобяващи на бойни гранати Ф-1 и РГД-5, бутилки със запалителна примес, железни палки (за нахлуване против полицаите), ножове и други Ще се проведат съответстващите експертизи, с цел да се изяснят всички условия и да се откри произходът на тези предмети “, добави Шкиряк.
Както организация „ Фокус “ осведоми по-рано, от ранното утро, полицията, в сходство с решението на украинския съд, стартира да организира следствени дейности в палатковия лагер пред постройката на украинския парламент. Но протестиращите са почнали да оказват опозиция, което е довело до конфликти, в следствие от които пострадаха шестима стачкуващи и четирима полицейски чиновници.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР