Киев. Украински депутат е пострадал при взрив в центъра на

...
Киев. Украински депутат е пострадал при взрив в центъра на
Коментари Харесай

Украински депутат е пострадал при взрив в центъра на Киев

Киев. Украински народен представител е потърпевш при гърмеж в центъра на Киев. Игор Мосийчук, депутат от Радикалната партия на Украйна във Върховната Рада, е измежду четиримата ранени при детонацията, която лишила живота на един човек. По данни на локалните управляващи, починалият е бодигард на депутата.
Експлозията е станала в центъра на украинската столица, пред студиото на телевизия „ Еспресо “, където Мосийчук е давал изявление. Взривно устройство, заложено покрай паркиран на улицата скутер, се е задействало когато политикът е излизал от постройката.
По данни на украинското вътрешно министерство, един човек е умрял по пътя за болничното заведение, а други трима са ранени. Според Радикалната партия на Украйна, при гърмежа е умрял охранителят на депутата.
Състоянието на ранения украински народен представител от Радикалната партия на Украйна Игор Мосийчук е тежко, само че е без заплаха за живота, заяви водачът на партията Олег Ляшко. Той е получил пострадвания в корема и лицето и е претърпял интервенция.
Сред потърпевшите е политологът Виталий Бала, който е в тежко положение.
Министерство на вътрешните работи на Украйна квалифицира гърмежа като терористичен акт. Междувременно, Антон Герашченко - консултант на украинския вътрешен министър, оповести че измежду версиите, които се преглеждат за детонацията, са дейности на съветските спецслужби. „ Една от версиите на следствието са дейности на съветските спецслужби в посока на дестабилизиране на общественополитическата обстановка “, се споделя в известие, оповестено на страницата му във „ Facebook “.
Според водача на Радикалната партия на Украйна опитът за ликвидиране на украинския народен представител е обвързван с професионалната му активност и политическите му убеждения. Очевидно е, че това е работа на вражеските секрети служби, се споделя в изказване на Ляшко, оповестено във Facebook, в което загатва за съветска диря в покушението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР