Киев. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала руския

...
Киев. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала руския
Коментари Харесай

ТАСС: СБУ задържа руски танкер

Киев. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала съветския танкер Nika Spirit в пристанището на Измаил. Той е бил разпознат като танкера Neyma, сякаш взел участие в блокирането на украинските кораби по време на случая в Керченския проток. Това се споделя в известие на СБУ, предава ТАСС .
„ Службата за сигурност на Украйна взаимно с военната прокуратура задържа съветския танкер Neyma, блокирал украинските военните кораби в Керченския проток “, се споделя в известието. „ По време на досъдебното разследване е открито, че представители на Пограничната работа на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация, по заповед на висшето управление на ФСБ РФ, са направили въоръжена експанзия против украинските кораби „ Никополь “, „ Бердянск “ и буксира „ Яни Капу “ в Керченския проток “.
Спрямо този транспортен съд, „ приет за материално доказателство, се готви посредничество в съда за неговия арест “, прибавят от СБУ.
От спецслужбите прецизират, че по информация на украинските граничари, влезлият в порт Измаил под съветски байрак танкер Nika Spirit, е бил разпознат по номера IMO – 8895528, по данни на интернационалната осведомителна система EQUASIS, „ като към този момент известния танкер Neyma, който е бил употребен за затваряне на Керченския проток “.
В момента, прибавят от ведомството, „ група следователи от СБУ, военни прокурори и граничари са приключили глобените от украинския съд следствени дейности на арестувания танкер – обиск за установяването на фактическите условия по делото, изземане на документи, записи от радиопреговори по време на спора, бордови дневници “. СБУ оповестява също, че са разпитани членовете на екипажа на плавателния съд.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР