Киев придвижва тежко въоръжение и техника към югоизточната част на

...
Киев придвижва тежко въоръжение и техника към югоизточната част на
Коментари Харесай

Украйна прикрива придвижването на тежко въоръжение към Донбас

Киев придвижва тежко въоръжение и техника към югоизточната част на Украйна (Донбас), пробвайки се да скрие това от наблюдаващите на Специалната наблюдателна задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), съобщи водачът на Луганска национална република (ЛНР), Леонид Пасечник.

" Нашите служби и интернационалните наблюдаващи виждат, че има интензивно придвижване от украинска страна. Има доставка на муниции и... се придвижват тежки оръжия и се приготвя съоръжение ", сподели Пасечник.

Той уточни, че през последния месец СНМ е записала прекачване на повече от 100 единици тежка артилерия към линията на прикосновение, а наблюдаващите на ОССЕ постоянно оповестяват, че техните дронове не престават да работят погрешно в Донбас.

„ От другата страна [на линията на прикосновение, следена от Киев], интензивно работят системите за ЕВ [електронна война] ", продължи той.

" Всичко това ясно демонстрира, че Украйна се пробва да скрие придвижването на своите войски и техника от наблюдаващите, лишавайки ги от опцията да се види обстановката от въздуха “, изясни водачът на ЛНР пред Sputnik.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР