Киев подготвял мащабна информационна кампания за дискредитиране на Русия на

...
Киев подготвял мащабна информационна кампания за дискредитиране на Русия на
Коментари Харесай

Руските военни анонсираха готвена от Киев провокация с бойни отровни вещества в Сумска област

Киев подготвял огромна осведомителна акция за дискредитиране на Русия на интернационалната сцена. В акаунта на съветското Министерство на защитата в Telegram тази нощ е оповестено предизвестието на Междуведомствен координационен щаб за филантропично реагиране в Украйна за вероятната режисура. Предупреждението в скъсен тип и без детайлности се препубликува от държавната организация ТАСС и други държавни организации, пълният вариант се открива най-вече в обществените мрежи и по-второстепенни организации.

Според наличната информация на Щаба " широкомащабната провокация " се приготвя непосредствено от украинската президентска канцелария ", а " специфичната осведомителна акция " има за цел да отклони вниманието на интернационалната общност от оповестените към този момент от Организация на обединените нации обстоятелства за многочислени военни закононарушения, осъществени от военнослужещи от украинската войска и бойци от националистически формирования.

Според Щаба проектът е в селщито Ахтирка в Сумска област в авансово готова подправена предна отбранителна линия да бъдат " доставени тела и остатъци на украински военнослужещи ", чиято гибел да бъде показана като разследване от руско нахлуване с бойни отровни субстанции.

" В оборудваните псевдопозиции се възнамерява да бъдат доставени телата и останките на починали украински военнослужещи, чиято гибел сякаш е настъпила вследствие на попадане на " съветски " артилерийски муниции, цялостни с отровни субстанции. " Предвижда се и труповете да бъдат третирани авансово с отровно вещество. " Това ще разреши на поканените специалисти от западните страни, които сега се намират на украинска територия, да документират хипотетично " потребление на " химическо оръжие " от съветските въоръжени сили ".

За да се направи провокацията по-достоверна, не престават на изясняват съветските военни, специалните служби на Украйна са получили инструкции да приготвят и разгласяват в обществените мрежи фалшиви радиопрехвати, за които да настояват, че са диалози на съветски военнослужещи, които приготвят потребление на химическо оръжие, както и изфабрикувани заповеди за доставка на специфични муниции за подразделенията Grad MLRS.

Според желанията на киевския режим тази провокация ще даде опция за започване на следващата медийна акция за дискредитиране на Руската федерация в западните медии, в това число опит за иницииране на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации със съответните обвинявания против съветската страна, предизвестява съветското военно министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР