Киев планира поредна провокация с използване на западно произведени токсични

...
Киев планира поредна провокация с използване на западно произведени токсични
Коментари Харесай

Захарова: Киев планира антируска провокация с токсични вещества, нещо подобно като в Буча

Киев възнамерява поредна провокация с потребление на западно създадени токсични субстанции, с цел да упрекна Русия в хипотетично потребление на химически оръжия.

 

Това сподели на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

 

" За Буча няма нищо: нито имена, нито дати на раждане, нито паспортни данни, те просто не съществуват. Те не съществуваха, тъй като всичко беше провокация ", означи тя.

 

" Киевският режим е възнамерявал нещо сходно и този път. Не е изключено да провежда нова антируска провокация с потребление на токсични субстанции западно произвеждане, с цел да инициира нова акция в Организация на обединените нации и международните медии за обвинявания против страната ни за сякаш съзнателно потребление на химическо оръжие ”, уточни дипломатът.

 

Както акцентира Захарова, съгласно наличната информация Службата за сигурност на Украйна (ССУ) интензивно взе участие в подготовката на провокация, към която е привлечена за съдействие украинската компания Realab, основана в Киев.

 

" Тя е профилирана във вноса на химически реагенти и прекурсори. Чрез тази компания през октомври-ноември тази година беше закупена така наречен дребна партида триетаноламин и азотсъдържащо натриево съединяване, създадено от американската компания Honeywell Research Chemicals в Германия. Фирмата е американска, среща се в град Зелц (Германия) ”, добави тя.

 

Захарова означи, че триетаноламинът е включен в химичното приложение на Конвенцията за химическите оръжия и предстои на годишно обявление. „ Това съединяване е прекурсор за синтеза на токсично вещество с блистерно деяние, а точно азотен иприт.

 

Азотсъдържащите натриеви съединения са мощно токсични, а нездравословното им деяние е сходно на цианида, продължи Захарова. „ Според съветските специалисти тези химикали могат да бъдат употребявани от ССУ за произвеждане на бойно химическо вещество за осъществяване на лимитирана по мащаб провокативна акция на територия, следена от киевския режим в зоната на деяние на нашите войски ".

 

Според Мария Захарова, в подтекста на възходящата отмалялост на света от режима в Киев и намаляването на финансовата и военна помощ от Запада, Киев е подготвен да предприеме всевъзможни стъпки, с цел да върне въпросите на украинския спор отпред в интернационалния дневен ред. " Режимът на Зеленски продължава ревниво да извършва инструкциите на своите отвъдморски господари, да води война до последния украинец.

 

Абсолютно не ги интересува какви ще са следствията след тази провокация, както безусловно не им пукаше какви последици ще има след потреблението на обеднени снаряди с уран, пристигнали от Англия за киевския режим. Зеленски и цялата му тайфа безусловно не се интересуват от следствията, пред които ще се изправи личното му население, в случай че тази провокация бъде осъществена “, заключи Захарова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР