Киев очаква Европа да засили санкциите срещу Москва след решението

...
Киев очаква Европа да засили санкциите срещу Москва след решението
Коментари Харесай

Украйна призова Европа да ѝ даде още оръжия и да наложи нови санкции срещу Русия

Киев чака Европа да ускори глобите против Москва след решението на съветския президент Владимир Путин да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус и желае повече оръжия за осъществяване на контранастъпление. Това сподели съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк в неделя в ефира на френския ефирен канал LCI, оповестява ТАСС.

„ Необходимо е да се усили военния потенциал на Украйна за контранастъпление и да се засилят глобите против Русия “, сподели той, призовавайки също за „ налагане на наказания против Росатом “ в отговор на решението на съветското управление.

Подоляк сподели, че Киев чака Париж „ да играе водеща роля, отговорност, увереност и да направи исторически избор “. " Русия ни нападна с дронове, балистични ракети, които не можем да прехванем. Те употребяват авиация против нас, в това число такава, която може да бъде оборудвана с тактически нуклеарни оръжия, и ние можем да отговорим единствено в случай че имаме същите качества в региона на авиацията. Би било доста желателно Франция да даде образец в това отношение “, сподели Подоляк.

Съветникът на украинския президент добави, че не е имал поради доставката на изтребителите " Мираж " от Париж. По думите му, Киев чака, че по образеца на т. нар. танкова коалиция, координирана от Федерална Република Германия, ще бъде основана и " въздушна коалиция " в Европа. „ Днес би трябвало да създадем ефикасна авиационна група. И да, Франция може да поеме ролята на водач и координатор за поддръжка на договарянията в тази област с други страни “, сподели той, добавяйки, че Киев „ има идея за доставка на спомагателни оръжия на Украйна “.

Всички тези доставки, съгласно Подоляк, са нужни на Киев за контранастъплението. „ Все още не сме събрали задоволително запаси. Няма задоволително 155-милиметрови снаряди, танкове, тактически муниции. Ако не успеем да осигурим нахлуване, рискуваме да се сблъскаме със загуби “, изясни той.

По-рано Путин съобщи, че Руската федерация, по искане на беларуската страна, ще разположи тактическите си нуклеарни оръжия в Беларус, както Съединени американски щати от дълго време са създали на територията на своите съдружници. Москва към този момент съобщи на Минск комплекса „ Искандер “, който може да бъде притежател на нуклеарно оръжие, а на 1 юли ще бъде приключено строителството на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на територията на републиката, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР