Киев няма да бъде доволен, ако на срещата на върха

...
Киев няма да бъде доволен, ако на срещата на върха
Коментари Харесай

Кулеба: НАТО трябва да даде яснота на Украйна за приемането й в Алианса

Киев няма да бъде удовлетворен, в случай че на срещата на върха на НАТО " за 130-и път " се удостовери политиката на отворени порти и не се подхващат стъпки за включването на Украйна в Алианса, съобщи външният министър Дмитро Кулеба. Той се разгласи против " сурогатни решения ". Киев чака от НАТО решение във връзка с гаранциите за сигурност, до момента в който Украйна не получи участие.

" Ако съдружниците решат, че по въпроса за участието в НАТО във Вилнюс просто ще потвърдят за 130-и път политиката на „ отворени порти ” - това е недопустим резултат от срещата на върха за Украйна. Ако във Вилнюс се опитат да ни предложат някои позитивни неща за задълбочаване на съдействието с НАТО, без да създадат нито една стъпка към участието на Украйна в НАТО, това е недопустимо. " - уточни Кулеба, представен от " Европейска истина ".

Министърът съобщи, че НАТО би трябвало да предприеме стъпка към участието на Украйна и " да реши какво ще се случи във връзка с гаранциите за сигурност за Украйна от в този момент досега, в който Украйна стане член на НАТО ".

Украинският президент Володимир Зеленски подаде молба за ускорено участие в НАТО през септември 2022 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР