Киев. Новият държавен глава на Украйна Владимир Зеленски е на

...
Киев. Новият държавен глава на Украйна Владимир Зеленски е на
Коментари Харесай

Der Standard : Зеленски търси в ЕС инвеститори за Донбас

Киев. Новият държавен глава на Украйна Владимир Зеленски е на обиколка в Европа, а съответно от Франция и Германия той ще търси поддръжка за проекта му за Донбас, написа австрийският народен всекидневник Der Standard .
Наскоро Зеленски се срещна с представители на дребни и междинни предприятия в засегнатия от спора район, на които даде обещание вложения в инфраструктурата на Донбас. Подобни вложения са извънредно нужни, тъй че концепцията сама по себе си е вярна, разясняват от редакцията.
Изграждането на пътищата, възобновяването на енергийните доставки, само че също по този начин на радио- и интернет връзките биха могли да се трансфорат в мотор на мъчителната стопанска система в Донбас, създавайки работни места в разкъсвания от войната район, което ще способства и за казуса с изселването на популацията му. И по този метод следена от Киев част на Донбас ще се трансформира в един тип витрина.
В началото на юни Зеленски искаше да разпореди на украинските олигарси тази задача. Но и други страни би трябвало да оказват помощ. „ Скоро ще има вложения в Донбас, приказвам за това с всички задгранични вложители ", разгласи Зеленски от Мариупол. Конкретните планове и числа обаче не бяха упоменати от украинския президент.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР