Киев не получи очаквания отговор кога ще започнат преговорите за

...
Киев не получи очаквания отговор кога ще започнат преговорите за
Коментари Харесай

ЕС не се ангажира с график за присъединяването на Украйна, имат изисквания към нея

Киев не получи упования отговор по кое време ще стартират договарянията за присъединение към Европейския съюз.

" Няма непоколебим график за присъединението на Украйна към Европейския съюз и на страната занапред й следва да извърши някои условия по пътя към участието в Европейски Съюз ", съобщи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Тя сподели това на конференция след среща в Киев с украинския президент Володимир Зеленски.

" Украйна всеки ден ще поставя старания, с цел да напредне по пътя си към участие в Европейски Съюз ", съобщи от своя страна Зеленски. " Нашата цел е безусловно ясна: да стартираме договаряния за присъединението на Украйна. Няма да загубим и един ден в нашата работа по доближаването на Украйна с Европейски Съюз ", акцентира той в " Телеграм ".

" Украйна е Европейският съюз и Европейският съюз е Украйна ", съобщи в Киев ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след среща, отдадена на процеса по присъединението на страната към Европейски Съюз.

" Бъдещето на Украйна е с Европейския съюз ", безапелационен бе Мишел на взаимна конференция с Фон дер Лайен и Зеленски.

Със глобите на Европейския съюз против Русия би трябвало да се подсигурява, че тя няма да може да възобнови военния си капацитет, сподели още украинският президент.

Фон дер Лайен пък посочи, че идващият пакет наказания на Европейски Съюз против Русия ще бъде ориентиран против съставни елементи, нужни за производството на дронове, които съветските въоръжени сили употребяват в Украйна.

Освен това " Европейският съюз ще постави спомагателни старания замразени съветски активи да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна ", излиза наяве от общо изказване на Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, публикувано след срещата им с Володимир Зеленски.

Президентът на нападнатата от Русия страна сподели, че украинските сили ще отбраняват град Бахмут толкоз време, колкото е допустимо, и прикани Запада да достави на Киев ракети с дълъг обхват.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР