Кибернадзорът на Пекин глоби и предупреди няколко от най-големите технологични

...
Коментари Харесай

Пекин глобява големите технологични групи за нецензурно съдържание

Кибернадзорът на Пекин санкции и предизвести няколко от най-големите софтуерни групи в Китай, в това число Alibaba и Tencent, за нецензурни материали и употреба на деца на техните платформи. Китайската администрация за киберпространството съобщи, че реагира на разпространяването на нецензурни изображения и видеоклипове, в това число полово наличие, обвързвано с деца, оповестява Financial Times.

Размерът на санкциите не се прецизира, само че администрацията привика ръководители от платформата Taobao на групата за електронна търговия Alibaba, приложението за известия QQ на интернет колоса Tencent и най-голямата платформа за обществени медии в Китай Sina Weibo, както и компанията за къси видеа Kuaishou и стилната платформа Xiaohongshu.

Ходът на регулатора бележи следващата офанзива против китайските софтуерни компании. Секторът е подложен на сериозен надзор на фона на радикални промени в китайските закони и разпореждания за контрол на антитръстовото законодателство. Преди дни на фирмите беше казано, че за деца под 16-годишна възраст е " строго неразрешено " да се появяват във видеострийминг онлайн. Казано им е също да " почистят " анимационните видеоклипове, които " демонстрират голи герои, еротични и вулгарни подиуми, кървави подиуми на ужасите и други рискови държания ". Регулаторът предизвести още, че ще има " нулева приемливост " и ще усили санкциите и наказванията за нарушавания.

Търгуваните в Хонконг акции на Tencent, Alibaba и Kuaishou паднаха след известието. Ходът на администрацията против нецензурно наличие следва възходяща социална угриженост и апели от китайските държавни медии за справяне с онлайн употребата на младежи.
Промяна в целите
През март The People`s Daily, водещият вестник на комунистическата партия, подлага на критика онлайн платформите поради неналичието на контрол върху наличието, което разрешава " нецензурен и насилствени " излъчвания онлайн. " Платформите печелят доста пари, само че младите страдат ", се споделя в материала.

Експертите означават, че макар годините на акции за унищожаване на нецензурно наличие в китайския интернет явно задачата не е била приоритет за цензуриращите в Пекин до момента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР