Кибератаките срещу САЩ може да се превърнат в причина страната

...
Кибератаките срещу САЩ може да се превърнат в причина страната
Коментари Харесай

Байдън предупреди, че кибератаките могат да предизвикат „истинска война с размяна на изстрели

Кибератаките против Съединени американски щати може да се трансфорат в причина страната да се озове с „ същинска война с замяна на изстрели “ с „ велика мощ “. Това съобщи американският президент Джо Байдън, наблягайки възходящите закани, които Вашингтон вижда в лицето на Русия и Китай, съобщи Ройтерс.

„ Вярвам, че е по-вероятно да стигнем до война – същинска война с някоя огромна мощ, вследствие на сериозна хакерска атака. Вероятността за такава нараства експоненциално “, разяснява той в тирада пред Национална разследваща работа на Съединени американски щати (ODNI).

По време на срещата си с съветския държавен глава Владимир Путин на 16 юни в Женева Байдън сподели, че е споделил с сътрудника си лист с основни инфраструктурни обекти, които Съединени американски щати смятат, че би трябвало да бъдат „ отвън обсега " на хакерски атаки.

От Белия дом обявиха, че от този момент насам поддържат непрекъснат контакт с висши представители на Кремъл за хакерски атаки против Съединени американски щати.

Байдън също по този начин акцентира заканите, който може да дойдат от Китай, като съобщи, че президентът Си Дзинпин е „ доста сериозен “ в напъните си да трансформира азиатската страна в най-мощната военна мощ в света както и най-голямата и значима стопанска система доникъде на 40-те години на този век.

По време на изявлението си пред към 120 чиновници и ръководители на ODNI Байдън благодари на членовете на американските разследващи организации и означи доверието, което има в тяхната работа. Той също по този начин съобщи, че няма да упражнява политически напън върху тях.

„ Никога няма да политизирам работата, която вършите. Имате думата ми. Това е прекомерно значимо за страната ни “ сподели той.

Коментарите на Байдън контрастират мощно с тези на някогашния държавен глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който имаше обтегнати връзки с разследващите организации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР