Kia извърши церемония за първа копка на своето ново специализирано

...
Kia извърши церемония за първа копка на своето ново специализирано
Коментари Харесай

Kia започва строежа на специализиран завод за производство на електромобили

Kia извърши гала за първа копка на своето ново профилирано оборудване за произвеждане на електрически автомобили с акумулаторно зареждане PBV (purpose-built vehicles). На събитието в Хуасеонг, провинция Кьонги, Южна Корея участваха над 200 души, в това число държавни чиновници, изпълнителният ръководител на Hyundai Motor Group Юисун Чунг, световният президент и основен изпълнителен шеф на Kia Хо Сунг Сонг и други чиновници от Hyundai Motor Group, както и представители на компании поддоставчици на съставни елементи и елементи.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Kia Хо Сунг Сонг акцентира в своето послание от името на Hyundai Motor Group следното - „ Hyundai Motor, Kia и Hyundai MOBIS дружно възнамеряват да влагат 24 трилиона корейски вона в локалното произвеждане на електрически транспортни средства в интервала до 2030г., за да трансфорат Южна Корея в един от трите най-значими участници на световния пазар на електрически автомобили. Съсретоточени сме напълно върху повишението на конкурентоспособността на цялостната екосистема на електрическите транспортни средства, в това число научноизследователската и развойната активност, производството и инфраструктурата, както и върху поемането на водеща роля в стимулирането на смяната и нововъведенията в новата световна автомобилна промишленост. "

Свръхмодерен образован цех с годишен индустриален потенциал от 150 000 автомобила

Kia ще влага към един трилион вона (приблизително 758 милиона щатски долара) в обезпечаването на терена с повърхност 99 000 акра и градежа на индустриалните мощности, като проектите на компанията включват старта на всеобщото произвеждане да бъде даден през втората половина на 2025г. Планираният размер през първата цялостна година на произвеждане е 150 000 автомобила, като оборудването ще разполага и с капацитет за неговото разширение в сходство с бъдещите пазарни условия.

Новият цех за електрически автомобили PBV ще бъде построен като екологично чисто индустриално оборудване, в което ще се ползват авангардни и новаторски индустриални технологии, които ще спомогнат и за едновременното понижаване на въглеродните излъчвания. Съоръжението ще се стреми и към реализиране на оптималната успеваемост и просветеност на производството благодарение на „ E-FOREST technologies ” за интелигентно произвеждане с цифровизирани индустриални системи и процеси.

Един от новаторските индустриални процеси, които ще бъдат внедрени в новия цех за електрически автомобили PBV, е прочут като „ клетъчен (или клетков) способ “ – нов метод, който разрешава ефикасното произвеждане на транспортни средства в сходство с голям брой разнообразни условия от страна на клиентите.

Клетъчният способ е реформаторски метод за организация и ръководство на процесите, при който избрани машини или работни станции се групират за потребление на произвеждане на сходни по характерности артикули или елементи. Целта на клетъчния способ е основаването на по-ефективен и еластичен индустриален развой посредством понижаване на дистанциите, които продуктите, материалите и суровините би трябвало да изминат по време на производството. При клетъчния способ машините са подредени по метод, който усъвършенства потока от артикули и първични материали и взаимоотношението сред работните станции за понижаване на времето за престой, съкращаване на индустриалните разноски и увеличение на продуктивността.

Авангардната индустриална система в новия цех за електрически автомобили PBV сплотява новия клетъчен способ с обичайна система за всеобщо произвеждане на поточни линии, с цел да даде опция за организация на гъвкаво произвеждане с повече самостоятелни детайли и форми на персонализция на другите артикули.

Наред с тези нововъведения, заводът за електрически автомобили PBV ще бъде построен като нисковъглеродно индустриално оборудване посредством щадящи околната среда способи за изсъхнало строителство, процесите на монтаж и боядисване на транспортните средства ще бъдат съобразени с всички съвременни екологични условия, а въглеродните излъчвания в съпоставяне със съществуващите фабрики ще бъдат понижени с спомагателни към 20% посредством потребление на естествена светлина и голям брой други рационализации на индустриалния развой.

Едновременно с това, Kia ще внедри и редица други новаторски технологии като автоматизация на оборудванията с потребление на машинно образование и изкуствен интелект (AI), автоматизация на качествения надзор на лаковото покритие в долната част на каросерията, автоматизация на монтажа на съставни елементи като стъклата на прозорците, емблемите на компанията и обозначенията на моделите, както и автоматизирано премерване и разбор на данните за качеството и самостоятелна промяна при монтажа на каросериите в действително време.

Новото индустриално оборудване ще бъде „ хуманно “ по своя темперамент, с цялостна автоматизация на тежките стадии и задания от производството, като по едно и също време с това покачва чувството за „ неприкритост “ на индустриалните пространства и понижава равнищата на шума.

Производството на първия електрически автомобил PBV е планувано за 2025г.

Kia възнамерява да покаже първия модел в профилираната PBV гама на компанията с планово наименование „ SW ” през 2025г. Моделът ще бъде електрически PBV от междинен клас и ще употребява софтуерната основа на платформата „ eS “ – профилирана за електрически автомобили с акумулатори (BEV) платформа вид „ скейтборд ”, даваща опция за гъвкаво съчетание на разнообразни видове каросерии при другите модели.

Моделът „ SW ” е създаден с концепцията за облекчаване на разнообразни условия на бизнес потребителите като доставки, образуване на транспорти и B2B (business-to-business) транспортни услуги сред обособени компании благодарение на отличните храктеристики във връзка с структурата и товароносимостта на каросерията.

След стартирането на пазара на средноразмерния „ SW ” от новата електрическа PBV гама, Kia възнамерява да разшири производството и с огромни електрически PBV, които да се употребяват за професионална логистика, доставки на прясна храна, многоместни микробуси и мобилни офиси и магазини, както и с дребни електрически PBV и среднокалибрени роботизирани таксита с технология за самостоятелно придвижване.

Hyundai Motor Group има за цел да се трансформира в един от трите водещи производители на електрически автомобили в световен мащаб към 2030г.

В рамките на церемонията по първата копка, Hyundai Motor Group съобщи и своята цел да да се трансформира в един от трите водещи производители на електрически автомобили в световен мащаб към 2030г. на основата на обединявания размер на продажбите на електрически автомобили от марките Hyundai Motor, Kia и Genesis.

Hyundai Motor Group разгласи и своите проекти за доста увеличение на годишния размер на производството на електрически автомобили в Южна Корея до 1,51 милиона автомобила и на индустриалния размер в световен мащаб до 3,64 милиона електрическия автомобил към 2030г. За да осъществят тези проекти, Hyundai Motor и Kia, дружно с Hyundai MOBIS, възнамеряват да
инвестират 24 трилиона корейски вона (приблизително 18 милиарда щатски долара) в електромобилния (EV) бранш на вътрешния пазар в Южна Корея.

През 2030г. в гамата на Hyundai Motor Group ще има общо 31 електрически (EV) модела от марките Hyundai Motor, Kia и първокласното отделение Genesis. Още през тази година Kia ще пусне на пазара своя електрически SUV флагман с три реда седалки EV9.

Мащабната инвестиция на Hyundai Motor Group има за цел да разшири електромобилната екосистема в Южна Корея и да укрепи ролята й на център за стимулиране на нововъведенията в световната автомобилна промишленост на бъдещето. Очаква се също по този начин капиталовложението да насърчи и благоприятства развиването на локалното произвеждане на електрически автомобили, научноизследователската и развойна активност, инфраструктурата и развиването на обвързваните промишлености.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР