Кейти Боултър поднесе първата голяма сензация в женския тенис за

...
Кейти Боултър поднесе първата голяма сензация в женския тенис за
Коментари Харесай

Първата голяма сензация за сезона е факт: Световната №56 шокира Пегула на United Cup!

Кейти Боултър сервира първата огромна сензация в женския тенис за новата тенис година, откакто изигра вероятно един от най-хубавите мачове в кариерата си въобще и повали Джесика Пегула, с цел да донесе скъпа точка на Англия против Съединени американски щати в съревнованието на United Cup. Световната номер 56 в даден миг от дуела изоставаше със сет и два пробива пасив, само че даже само че това не я показва да търси успеха над представителката на топ 5, като с развиването на срещата тя непрекъснато подобряваше представянето си и в последна сметка реализира невъобразим поврат, пристигнал след близо тричасова борба на корта в Пърт - 5:7 6:4 6:4.

С това шампионката от шампионата в Нотингам носи основен ранен задатък на родината си в генералния конфликт от група С, преди в идващия мач сред първите ракети на мъжете Камерън Нори да срещне Тейлър Фриц.

Стартът на дуела ясно ни загатна за множеството завладяващи моменти, които ни чакат в мача, поради обстоятелството че станахме очевидци на бърза замяна на пробиви в дебютните минути от дуела. Впоследствие Боултър очевидно откри прочут игрови превес и стартира да нанася от ден на ден печеливши отигравания от своя форхенд, като на собствен ред се снабди с преднина от 4:2 в резултата, но американката не ѝ остана длъжна и незабавно отговори с рибрейк.

Това обаче надалеч не пречупи духа на британката, която продължи да е все по този начин умела в конструирането на офанзивите си и продуцираше забележителен брой уинъри, отвели я до цели три сетбола в десетия гейм, когато обаче Пегула резервира забележително самообладание, с цел да оцелее във въпросната обстановка, което ѝ разреши напълно да преобърне психологическия процес на събитията в срещата и тя материализира шанса си да пробие в идващите минути, отмъквайки триумфа в откриващата част.

Натрупаната инерция от международната номер 5 бе чудесно експлоатирана и при започване на втория сет, когато тя зададе прекомерно високо летвата в размените от дъното на корта и лимитира представянето си откъм грешки, с цел да се снабди с преднина от двоен пробив - 3:0. Доближила се оптимално до провалянето в дуела, шампионката от Нотингам очевидно одобри още по-агресивна позиция и все по-често можехме да проследим по какъв начин непроменяемо търси да порази задачата с печеливш удар, като точно тези ѝ опити започнаха да се облагодетелстват с все по-голяма успеваемост и скоропостижно картината в конфликта се промени фрапантно.

На първо време Боултър отстоя поредно на два пъти подаванията си след отрази брейкболи, до момента в който носена на гребена на вълната навакса напълно изоставането си, с цел да бъдем отведени до десетия гейм, когато тя подвигна още повече оборотите и съумя да възобнови равенството в общия резултат на съревнованието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР