КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Управляващият в Южна Африка Африкански

...
КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Управляващият в Южна Африка Африкански
Коментари Харесай

Управляващият в Южна Африка ANC изправя съперничещата си партия в съда в трескаво натрупване преди избори

КЕЙПТАУН, Южна Африка (AP) — Управляващият в Южна Африка Африкански народен конгрес взема самостоятелния изборен орган и съперническа политическа партия, ръководена от някогашен президент в съда, наблягайки несигурно струпване на това, което може да се окаже най-важните избори в страната от 30 години.

ANC споделя, че новата партия uMkhonto weSizwe (Копието на нацията) не дава отговор на критериите, когато е записана през септември. Делото в Избирателния съд в централния град Блумфонтейн стартира във вторник.

Това може да докара до дерегистрация на новата партия, известна още като MK и водена от някогашния президент на Южна Африка и някогашен водач на ANC, Джейкъб Зума, и да й бъде неразрешено да взе участие в националните избори на 29 май. Представители на MK споделиха, че няма да одобряват да бъдат дисквалифицирани, като един от тях заплаши с „ революция “.

MK разбуни ANC, като употребява името на своето към този момент необуздано военно крило, което беше учредено от Нелсън Мандела. ANC ос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР